Skip to main content
Community voor vrouwelijke professionals |  info@goodplace2work.comElektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78

Word jij gevonden door jouw klant

Word jij gevonden door jouw klant

Als ondernemer ben je continu op zoek naar nieuwe klanten. Daarin heb je zelf een actieve rol. Maar wat als een klant op zoek is naar jouw dienstverlening? Weet deze klant jou dan wel te vinden? Online actief zijn via je website en social media is daarbij belangrijk.

Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van marketing & social media kan je snel het gevoel krijgen van overweldiging. Ik herinner me dat toen ik startte met Good Place 2 Work, ik de stellige overtuiging had dat ik mijn bedrijf zou gaan bouwen zonder nieuwsbrief, Twitter, Facebook en nog veel meer. Intussen weet ik beter. 

Mijn meest recente overgave was in juli van dit jaar aan Facebook. Ik had daar helemaal geen trek in, maar nadat ik een heldere lesvideo had gedownload van Social Media Examiner, experts op het gebied van de social media, was ik om.

Er zijn genoeg ondernemers die zeggen dat dit allemaal niets voor hen is. Dat dit niet past bij hun klanten. Maar onze wereld staat niet stil. Hoe meer ik me verdiep in de wereld van online en de combinatie met offline activiteiten, hoe meer ik begrijp dat er geen weg terug is, ook voor de cynici onder ons.

In de MKB visie van de Rabobank “De wereld verandert voor altijd” worden 7 trends beschreven die zij signaleren voor de toekomst. Trend 1 gaat over “Klinkende Keuzes”. De hoeveelheid producten en diensten is de afgelopen jaren gigantisch toegenomen en mensen zien door de bomen het bos niet meer. De meesten van ons gaan eerst online om informatie te vinden over dat waar ze behoefte aan hebben. Typ bijvoorbeeld het woord “advocaat” in en je krijgt ruim 11 miljoen resultaten. Vaak worden alleen de eerste drie zoekresultaten bekeken. Verder kijken dan de eerste pagina gebeurt sporadisch (*bron Calimeromarketing 2.0). Probeer daar maar eens met je dienstverlening boven uit te steken. Hoog scoren bij Google is van belang, maar niet eenvoudig.

Je zichtbaarheid vergroten als persoon en als bedrijf kan onder andere met social media. Als je actief bent op social media platforms, scoor je op je eigen naam vaak hoog door je account op Linkedin, Facebook en Twitter. Voor je bedrijfsnaam geldt dit als mensen precies weten hoe jouw bedrijf heet. Maar hoeveel mensen weten van jouw bedrijf, voordat zij op zoek gaan naar jouw dienstverlening? En als je bedrijf niet gevonden wordt, mis je potentiële klanten die wel op zoek zijn naar jouw dienstverlening, maar nog nooit van jou gehoord hebben en te horen zullen krijgen.

Een methode om beter gevonden te worden is Google Adwords. Dit zijn betaalde advertenties die je meestal in een lichtgekleurd vlak bovenaan de pagina of aan de rechterzijkant vindt. Zo lang er niemand op klikt, kost het je geen geld, maar als er geklikt wordt, waardoor de zoeker naar jouw website gaat, dan reken je af. De methode werkt door zoekwoorden in te stellen waarop je gevonden wilt worden. Hoe specifieker je deze kiest, hoe zekerder je er van kan zijn dat de klant op zoek is naar jouw dienstverlening. Deze methode kan duur uitvallen, maar werkt goed. Maar of een potentiële klant die op jouw site komt, ook daadwerkelijk contact opneemt, hangt natuurlijk af van de kwaliteit en het aanbod op jouw website. Dan is het dus ook belangrijk dat die klant het gevoel krijgt op de juiste plek te zijn, doordat je klinkende keuzes hebt gemaakt in dat wat jij kan bieden.

Adwords is een manier om door potentiële klanten gevonden te worden, maar er zijn meer. Een duidelijke online strategie, waar ook social media een rol in speelt, is dan ook belangrijk in een tijd dat online zoeken vaak vrijwel de eerste oriënterende stap is van jouw toekomstige klant.

Ook voor Good Place 2 Work heeft dat consequenties. Met het besef dat op een andere wijze online actief zijn essentieel is voor de groei van Good Place 2 Work. Een resultaat is onder andere deze website. Deze isl namelijk gericht op onze community rol. Niet alleen kennis delen op kantoor bij Good Place 2 Work, maar ook online.

Mijn advies: Ga eens na hoe klanten zoeken naar jouw dienstverlening en zorg dat je daarvoor een passende oplossing hebt die zowel offline als online combineert.

Noëlla

1000 Resterende tekens