Skip to main content
Community voor vrouwelijke professionals |  info@goodplace2work.comElektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78

Wie houdt jou aan je afspraak?

Wie houdt jou aan je afspraak

Het dilemma van een zelfstandige ondernemer. Met een deadline van je klant is het makkelijk. Alleen zo gauw het gaat over het stellen van eigen doelen, dan stellen we het regelmatig uit en verzinnen excuses waarom het nog niet is gebeurd. Vaak weet je ook niet goed hoe je het beste aan de slag kan gaan. Daarom is dit eigenlijk een vast onderdeel van de intervisies. We vertellen aan de andere welke afspraken we met onszelf maken en vragen elkaar beter om ons aan deze afspraken te herinneren.

Door de afspraak niet alleen met jezelf te maken, maar juist ook met anderen, creeër je een stok achter de deur. Zo heb ik een tijdje een afspraak met een andere Good Placer gemaakt om dagelijks tijd te nemen om een blog te schrijven, waarvan deze blog het resultaat is. Zij wil namelijk ook graag bloggen over haar expertise. Onze afspraak is om iedere dag een uur te schrijven. Als we elkaar zien, vragen we aan elkaar. “Heb jij vandaag al geblogd?” In het begin moesten we een beetje schaapachtig lachen, omdat we natuurlijk druk met iets anders bezig waren.

Maar omdat ik haar regelmatig zag, was dit voor mij het teken: “vergeet niet te bloggen”. Met andere Good Placer had ik de afspraak dat we elkaar wijzen op het houden van focus in onze onderneming. Zo koppelt zij eerlijk terug als zij het idee heeft dat ik weer teveel leuke ideeën nastreef, die niet bijdragen aan mijn doel. Haar houd ik scherp als ik zie dat zij wegloopt van een volgende stap in haar onderneming.

We kunnen elkaar dus helpen om ons aan onze afspraken te houden. Als je hierbij hulp nodig hebt, dan is het aan te raden om te komen flexwerken bij Good Place 2 Work. Ik beloof je dat als je jouw afspraak met mij deelt, ik jou help om je hieraan te houden. Ik ben er van overtuigd dat als we hier op een meer gestructureerde manier met elkaar mee omgaan, we met z’n allen weer meer productief worden en meer zullen bereiken.

Ter inspiratie, lees ook eens het artikel “How your network can make you more productive” en kijk hoe jij jouw netwerk kan inschakelen.

Succes!

Noëlla

 

1000 Resterende tekens