Skip to main content
Community voor vrouwelijke professionals |  info@goodplace2work.comElektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78

Niet taartjes bakken maar verkopen

Niet taartjes bakken maar verkopen

Dat zei mijn mentor Jos tijdens een etentje, waarin we de gang van zaken evalueerden. Ik vertelde enthousiast over het reilen en zeilen bij Good Place 2 Work en over mijn recente frustratie met de IT infrastructuur op kantoor.

Vlak daarvoor was ik overgestapt op een nieuwe router van KPN. Sindsdien was de stabiliteit van het draadloos netwerk twijfelachtig geworden. Ik ben een echte nerd en de problemen heb ik altijd kunnen oplossen, maar nu was ik plotseling systeembeheerder van Good Place 2 Work.

Zoals Jos zei: ik was taartjes aan het bakken......

In een eerdere blog "help ik heb hulp nodig" heb ik ook al geschreven over het tijdig hulp zoeken. Dat kunnen zaken zijn die je misschien goed zelf kan oplossen, maar niet bijdragen aan de groei van je bedrijf. Dat ik hulp inroepen moeilijk vind, moge duidelijk zijn, maar Jos zei (terecht), dat ik dan maar een baan als IT’er moest gaan zoeken………

Grappig toch dat je dit intussen zelf ook al ziet, maar dat de opmerking van Jos er toch aan bij heeft gedragen, dat ik gelijk de dag erop contact heb gezocht met de echte professionals.

Het blijven doormodderen is een bekende valkuil van de zelfstandige ondernemer. We doen dingen zelf om geld te besparen of omdat we vinden dat we het makkelijk zelf kunnen. Wat echter veel belangrijker is om je bedrijf te laten groeien, is je ‘taartjes’ verkopen in plaats van ze alleen maar te bakken.

Dus ‘bezint eer ge begint’ . Als je echt wil ondernemen, zoek dan op tijd hulp bij het bakken van je taartjes en zorg dat jij ze verkoopt!

Succes!

Noëlla

1000 Resterende tekens