Skip to main content
Community voor vrouwelijke professionals |  info@goodplace2work.comElektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78

Adem in Adem uit

adem in adem uit

Dat zeg ik steevast tegen klanten die mij iets vertellen, waar ze het op dat moment moeilijk mee hebben. Ademhaling is essentieel om überhaupt te kunnen leven, maar ook om met je eigen stress om te gaan. Laatst heb ik geconstateerd dat ook ik last kan hebben van stress.

Mijn reactie:

‘Wat een grote onzin. Waarom zou ik last hebben van stress? Ik heb de leukste flexwerkplek, Good Place 2 Work. Werk met een fantastisch team en klanten. Ik doe allemaal dingen die ik leuk vind’.

De eerste tekenen waren er tijdens een acquisitie intervisie. Een Good Placer merkte op dat ik ongekend fel reageerde. Dat was zij niet van mij gewend. Toen zij dat tegen mij zei, had ik nog niet het idee, dat dit stress gerelateerd was. De dag erop, mijn vrije zaterdag, dus wel. Nadat ik was opgestaan, was ik erg onrustig. Ineens vond ik het allemaal even niet meer zo leuk.

Ik besloot om te journalen en door mijn gevoelens op papier te zetten geeft dat mij rust.

De reden van deze stress was volgens mijn eigen psychoanalyse: teveel ballen in de lucht houden. Liefst allemaal met evenveel liefde en energie. Dan vergeet je dus wel eens, dat je ook lief naar jezelf moet zijn. Erkennen dat je ook wat ballen mag neerleggen op de grond.

De week erna vertelde ik het aan mijn collega’s en enkele Good Placers. Ik besefte gelijk weer wat een geweldige onderneming ik heb gebouwd en hoe dankbaar ik daarvoor ben. Er werd namelijk gelijk voor mij gezorgd, een uniek kenmerk van onze community. Dat voelde als een warme deken. Door mijn stressgevoel te delen, werd deze gelijk minder groot. Dat was mij niet gelukt in mijn eentje.

De weken erna is mijn stress natuurlijk nog niet weg en werd ik ruim op de proef gesteld door de verschillende zaken die er speelden op kantoor. Zo ook mijn initiële reactie op een aantal e-mails, die ik ontving. Bij sommige wilde ik heel erg boos worden. Bij andere wilde ik eigenlijk alleen maar hard huilen. Dat heeft dus niets te maken met de personen die de e-mails hebben gestuurd. De e-mails waren niet haatdragend of woede-uitlokkend. Maar het heeft wel te maken met het gevoel dat deze e-mails opriepen.

Ik ben een zeer rationeel persoon. Ik vind vooral dat ik niet zo moet zeuren. Er vooral iets mee moet doen. Uiteindelijk heb ik het allemaal toch zo goed voor elkaar……. Dat gezegd hebbende merk ik, dat soms mijn hart en hoofd niet samen zijn. Dan vind ik dat ik het juiste doe, maar doet mijn hart toch pijn. Toen ik dat aan mijn coach Marije vertelde, liet zij mij een mooie quote van Paulo Coelho zien:

‘If you want to be successful, you must respect one rule: Never lie to yourself’

Een wijze les. Ik adem in, ik adem uit en lieg niet tegen mijzelf.

Warme groet,

Noëlla

1000 Resterende tekens