Skip to main content
Community voor vrouwelijke professionals |  info@goodplace2work.comElektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78

Mieke Coupé Trainer & Coach

Sinds 2014 ontwikkel en geef ik trainingen, ontwikkeltrajecten en coaching voor (management-)teams, interne academies/opleidingsprogramma's en individuele medewerkers.

Het begon met Ontspannen Spreken en De kracht van introvert zijn. Courageous Conversations en Conversational leadership volgden het jaar erna. Sinds maart 2019 begeleid ik ook het Dare to lead™ programma, een leiderschapsprogramma ontwikkeld door en gebaseerd op het onderzoek van Dr. Brené Brown.

In de kern draait mijn werk om het ondersteunen in de ontwikkeling van leiderschap, (zelf)vertrouwen, samenwerking en communicatie in teams en organisatie- of team-cultuur.

Een belangrijke stap in leiderschapsontwikkeling en groeiprocessen in het algemeen, is het versterken van (zelf)inzicht: in je gevoelens, je denken, je verhalen en gedrag (en hoe we daarin de plank soms behoorlijk misslaan) en de manier waarop je jezelf beschermt tegen gevoelens van kwetsbaarheid. Daarnaast onderzoeken we het concept vertrouwen: hoe vertrouwen groeit en afneemt. En wat dat betekent voor je gedrag. We streven ernaar steeds bewustere keuzes te kunnen maken in onze interactie met anderen. Kunnen omgaan met emoties vraagt een groei in emotionele vaardigheid, wat onder andere bestaat uit letterlijk 'taalvaardigheid' maar ook het ongemak leren hanteren dat ermee gepaard gaat. Eigenlijk willen we steeds terug kunnen vallen op onszelf. Daarom is het goed om aandacht te besteden aan je waarden; je leidraad voor keuzes & gedrag, en zelfvertrouwen; leren dát je op je zelf kan vertrouwen.

Ik maak onder andere gebruik van het onderzoek van dr. Brené Brown naar de rol van moed in leiderschap en organisaties. Ik werk graag aan bewustwording rond en verbetering van de kwaliteit van (professionele) relaties, communicatie en vertrouwen in een organisatie. Hoe we met elkaar omgaan, hoe we met elkaar spreken en of we ons 'thuis' voelen op het werk is van groot belang voor het individu én de organisatie.

Mijn stijl is reflectief en onderzoekend, verhelderend en praktisch. Ik vind het belangrijk om tot verschillende perspectieven uit te nodigen en de autonomie van elke deelnemer centraal te stellen.

Opleidingen/certificaten: Ms. Kunst- en Cultuurwetenschappen, Erasmus Universiteit Rotterdam. Coaching & counselling (ACC), Professioneel trainer (certificaat), Professioneel Presentatiecoach (SVPC), facilitator Dare to lead (Brené Brown), E-coaching Basismodule (Europees Instituut De Baak).
Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO), de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) en de European Mentoring & Coaching Counsil (EMCC). Het leiderschapswerk (of delen daarvan) van Dare to lead voer ik uit onder voortdurende evaluatie van BBEARG, de Brené Brown Education and Research Group.

Opdrachtgevers: o.a. Gemeente Utrecht, Gemeente Gooise Meren, Gemeente Amsterdam, Gemeente Meerssen, ProQR Therapeutics, Sophia Research, Dockwize, Spring Training, JvtSpijker en partners en Career Centre TU Delft.