Skip to main content
Community voor vrouwelijke professionals |  info@goodplace2work.comElektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78

StiftShifter en Visueel Verhelderaar

Ik breng in beeld wat je bedoelt zodat je het met een simpele plaat helder kunt vertellen. En ik leer je hoe je dat ook zelf kunt doen - in je gesprekken en presentaties, met je collega's, bij je klanten.

Ik ben StiftShift begonnen omdat ik een missie heb. Ik gun het je dat je de stift net zo makkelijk hanteert om te schrijven als om te tekenen. Niet om 'kunst' te maken (dat mag wel, natuurlijk!), maar omdat het een tool is die je helpt. Je kunt je idee verhelderen, je (eigen)wijsheid aanboren, je gesprekken effectiever maken, een verhaal goed overbrengen, en dat allemaal met behulp van een stift en de meest simpele manier van schetsen.

Ik geloof namelijk dat we allemaal een grote schat in ons dragen. Of je het nou je missie, een briljant idee of oplossing, een verhaal of (eigen)wijsheid noemt: die schat is er, en het hoort net zo goed bij jou als je persoonlijkheid en je talenten. De wereld wordt er beter van.

We kunnen er soms niet bij, bij die schat. Bijvoorbeeld omdat ons hoofd in de weg zit, of omdat we het wel 'voelen' maar niet concreet of helder krijgen. En dat is jammer, vind ik. Want een stift kan je helpen om daar wél bij te komen. Schrijvend, schetsend (of schetsschrijvend, zoals ik dat ook noem. Anderen noemen het 'zakelijk tekenen'. Whatever rocks your boat.).

En daarom wil ik simpel schetsen nét zo normaal maken als schrijven. Zodat je de shift met de stift kunt maken, voor jezelf en in je werk.

En als je niet zelf wilt tekenen, maar de kracht van tekenen wil gebruiken om je verhaal, presentatie, training of sessie kracht bij te zetten, dan help ik je dat visueel te verhelderen en maak ik de plaat (of plaatjes) die je daarbij ondersteunen.