Skip to main content
Community voor vrouwelijke professionals |  info@goodplace2work.comElektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78

Bedrijfsillustraties, infographics en uitleganimaties

Ingewikkelde dingen, helder verbeelden in een lichtvoetige tekenstijl voor een grotere zichtbaarheid en beter inzicht in lastige materie.

Helder verhaal

Het doel van mijn werk is informatie toegankelijker maken. Een tekst met een aantrekkelijk beeld wordt vaker en beter gelezen in diverse media. Ook vergroot een verhelderende illustratie het begrip; mensen met meer inzicht in de betreffende situatie onthouden het verhaal sneller en vinden het makkelijker om de informatie toe te passen. Daarnaast geldt: ‘Zien is geloven’ dus kan beeld overtuigend werken. Toekomstplannen geven vaak energie en ook angst. Angst voor het onbekende. Door helderheid te verschaffen op een eerlijke en luchtige manier kan de angst verminderen. En: ‘één beeld zegt meer dan duizend woorden’. Dat scheelt schrijf- en leestijd!

Ingewikkeld?

Informatie kan abstract zijn zoals een organisatie breed beleidsvraagstuk over het leveren van meer kwaliteit door zelforganiserende teams. Of technisch: de werking van waterbergingen voor extreme regenbuien. Of gevoelig: een therapeut die individuen, gezinnen en relaties uit pijnlijke situaties verder helpt. Of gecompliceerd: een ingewikkeld traject voor ouders en jongeren om bij adequate jeugdhulp te komen. Mijn kracht zit ‘m in het omzetten van belangrijke en moeilijke informatie naar een helder beeld.

Lichtvoetig
De tekenstijl die ik gebruik is luchtig en ogenschijnlijk simpel. Vaak met een subtiele gelaagdheid. Lagen kunnen zijn: een kwinkslag die in tweede instantie pas opvalt, meerdere betekenissen of verschillende verwijzingen in één beeld.

Voor wie, door wie
Sinds de kunstacademie, ruim 10 jaar geleden, werk ik als zelfstandige in de visuele communicatie. De opdrachten die ik doe zijn voor diverse organisaties: van grote zorgorganisatie tot biologische boerderij, en van diverse gevorderde zzp’ers tot verschillende Nederlandse gemeentes. Ik werk zelfstandig en samen met andere experts zoals illustratoren, architecten en onderzoekers. Als beelddenker zet ik de hele dag informatie om in beelden. En daar heb ik mijn werk van gemaakt!