Skip to main content
Community voor vrouwelijke professionals |  info@goodplace2work.comElektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78

Hoe krijg ik mijn tarief?

Je zit eindelijk aan tafel bij jouw favoriete opdrachtgever en je hoort ‘We hebben interesse, maar we vinden jouw tarief te hoog’. Wat doe je dan?

Het is het dilemma van een zelfstandig ondernemer. Wat doe jij als je de opdracht graag wil hebben, maar de klant niet wil betalen wat je vraagt? Misschien denk je ik heb nu weinig werk, dus ik doe deze klus wel voor minder. Of je bent bang dat als je nee zegt, de klant wegloopt.

Ik herken het gevoel. De spanning van het moment dat je een belangrijke offerte de deur uit wil sturen, maar twijfelt of het bedrag niet te hoog is. Misschien toch maar wat minder hoog inzetten of de klant op voorhand al een korting geven. Want uiteindelijk gaat het om het binnenhalen van de opdracht, toch?
Elke dag loopt er wel een Good Placer bij mij naar binnen met dit dilemma en dan is het eerste wat ik zeg:

Wat wil jij?

Onderhandelen is een vaardigheid die je kan leren. Alleen is er een stap die nog belangrijker is voordat je kan gaan onderhandelen en dat is dat jij jezelf de vraag stelt ‘Wat wil ik echt?’.

Waarom krijg je vaak niet wat je wilt?

Dit komt gewoon doordat je eigenlijk niet echt weet wat je wilt. Ja je denkt dat je het weet, maar als ik hier mijn coachees op challenge, blijven ze vaak een antwoord schuldig.

Als je niet weet wat je echt wilt, dan kan je er dus ook niet om vragen.

Het resultaat van een goede onderhandeling is voor meer dan 80% afhankelijk van jouw voorbereiding en de vraag:

Wat wil jij nu echt?

Deze vraag is niet alleen van belang als je ondernemer of werknemer bent, maar ook in het dagelijks leven. Als je deze vraag goed kan beantwoorden voor die zaken die jij belangrijk vindt, dan ontdek je dat dit jou helpt om verder te komen.

Goed onderhandelen kan je leren

Wil jij graag sterker in je schoenen staan als je een opdracht wilt binnenhalen of nu serieus het tarief gaan vragen wat je waard bent, dan kan ik jou helpen.

"Ik kijk nu met een andere blik naar mijn bedrijf, heb mijn dienstenaanbod helder en heb mijn tarieven meer marktconform durven maken."- Noor Knaan

Zo gebruik ik een methode die ik bij Unilever heb geleerd en waar ik vandaag de dag nog steeds veel plezier en profijt van heb.

De methode is eenvoudig, maar de echte waarde zit in jouw voorbereiding, waar ik jou bij ondersteun om deze helder te krijgen.

Als ondernemerscoach ben ik ‘all-in’. Dat wil zeggen dat ik me volledig committeer om je verder te helpen met al mijn ervaring, kennis en tools als ondernemer & coach.

Mijn aanpak is praktisch en aards en erop gericht dat jij zelf steeds beter jouw onderhandelingen in gaat en nieuwe stappen blijft zetten.

Een coachingstraject met mij duurt minimaal 10 uur. De eerste sessie is een dagdeel van 4 uur en geeft jou de mogelijkheid om jouw ondernemersverhaal met de aandachtsgebieden voor te leggen, zodat ik de juiste vragen kan stellen. Daarna volgen er nog 4 losse sessies van 1,5 uur.

Afhankelijk van de behoefte en de voortgang kunnen er na afloop van het traject nog extra coaching afspraken worden gepland.

Jouw investering

Een traject van 10 uur is een investering van € 1250,- excl. btw voor niet leden en € 1120,- excl. btw voor leden (lidmaatschap is € 120,- per jaar).

Vervolgafspraken zijn per uur € 125,- excl btw voor niet leden en € 100,- excl. btw voor leden.

Heb je interesse dan maak ik graag een afspraak met jou voor een nadere kennismaking en kijken we samen hoe ik jou kan helpen. Neem hiervoor contact met mij op via noella@goodplace2work.com of bel me op 010 4222178.

Warme groet,

Noëlla

 

1000 Resterende tekens