Skip to main content
Community voor vrouwelijke professionals |  info@goodplace2work.comElektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

Rotterdam flexwerkplek Good Place 2 Work

In het NRC van afgelopen weekeinde las ik de column ‘Waarom we uitstellen (en wat je eraan doet) van Ben Tiggelaar. Ik vermoed dat iedereen die deze column leest zich wel herkent in zijn verhaal. Uiteindelijk hebben we allemaal wel ergens geen zin in en stellen we dat dus graag nog even uit.

Nu kunnen we het lang en breed hebben over de oorzaak, maar dat helpt volgens mij weinig. Ik geloof dan meer in de oude slogan van de Belastingdienst: ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’

Je belastingaangifte doen wordt gewoon nooit leuk. Dat de belastingaangifte doen makkelijker wordt, wil ik betwijfelen, maar dat is voer voor een nieuwe blog.

Creëer een werkomgeving die je helpt

Als oprichter en eigenaar van Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek in Rotterdam voor vrouwelijke professionals, sprak oplossing nr 3 mij natuurlijk in het bijzonder aan:

‘Creëer een werkomgeving die je helpt. Houd kortetermijnpleziertjes en andere vormen van afleiding – letterlijk – zo ver mogelijk uit de buurt.’

Vrij vertaald: Ga vooral niet alleen thuis zitten werken.

Het is een van de 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek, die onze vrouwelijke professionals noemen als ze bij ons komen flexwerken. Alle leuke en minder leuke afleidingen die ze nu lekker thuis kunnen laten.

Een inspirerende collega

Een tweede belangrijke eigenschap die wordt genoemd is dat je een inspirerende collega cadeau krijgt. Een leuke en enthousiaste (bij ons vrouwelijke) ondernemer die vaak aan een half woord genoeg heeft als je vertelt waarom jij nog niet dat hebt gedaan wat je eigenlijk wilde doen. Want die collega kijkt namelijk in een spiegel en ziet vaak gelijk waarom iets nog niet is gebeurd.

De community

De derde belangrijke eigenschap van een goede flexwerkplek is de community. Ik noem het ook de ziel van de flexwerkplek. Het is het verschil tussen een plek waar je kan werken en een plek waar jij als ondernemer en persoon kan groeien.

Deze laatste eigenschap maakt dat er maar weinig echt goede flexwerkplekken zijn. Grote vastgoedpartijen hebben een aantal jaar terug de stap gezet om met mooie trendy ingerichte flexwerkplekken de nieuwe flexwerkers aan te trekken. Maar dat zijn vaak zielloze werkplekken met een lekkere cappuccino.

Een echte ziel hebben flexwerkplekken zoals The Hub, We Work en natuurlijk Good Place 2 Work. Niet de werkplek staat centraal, maar de community van flexwerkende ondernemers. Samen zorgen zij ervoor dat we als ondernemer sterker staan. Dat we investeren in elkaar en daar allemaal van groeien.

Het speelveld

Het speelveld van flexwerkplekken kan je dan ook wat mij betreft in tweeën delen. Namelijk in een flexwerk met een trendy inrichting en de flexwerkplek met een betrokken community.

Juist deze betrokken community helpt je als je weer uitstelgedrag vertoont. Want een vriendelijke trap onder je gat of dat ene duwtje in de rug, zorgt er dan toch weer voor dat je lekker aan de slag gaat.

Ben jij een flexwerker dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring op jouw werkplek. Laat hieronder jouw reactie achter als je mee wilt praten.

Warme groet,

Noëlla

PS. Nieuwsgierig naar Good Place 2 Work? Kom gerust een kop koffie drinken of een dagje vrijblijvend werken.

Flexwerkplekken

1000 Resterende tekens