Flexwerkplek vrouwelijke professionals |  Elektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78
Rotterdam flexwerkplek Good Place 2 Work

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

In het NRC van afgelopen weekeinde las ik de column ‘Waarom we uitstellen (en wat je eraan doet) van Ben Tiggelaar. Ik vermoed dat iedereen die deze column leest zich wel herkent in zijn verhaal. Uiteindelijk hebben we allemaal wel ergens geen zin in en stellen we dat dus graag nog even uit.

Nu kunnen we het lang en breed hebben over de oorzaak, maar dat helpt volgens mij weinig. Ik geloof dan meer in de oude slogan van de Belastingdienst: ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’

Je belastingaangifte doen wordt gewoon nooit leuk. Dat de belastingaangifte doen makkelijker wordt, wil ik betwijfelen, maar dat is voer voor een nieuwe blog.

Creëer een werkomgeving die je helpt

Als oprichter en eigenaar van Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek in Rotterdam voor vrouwelijke professionals, sprak oplossing nr 3 mij natuurlijk in het bijzonder aan:

‘Creëer een werkomgeving die je helpt. Houd kortetermijnpleziertjes en andere vormen van afleiding – letterlijk – zo ver mogelijk uit de buurt.’

Vrij vertaald: Ga vooral niet alleen thuis zitten werken.

Het is een van de 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek, die onze vrouwelijke professionals noemen als ze bij ons komen flexwerken. Alle leuke en minder leuke afleidingen die ze nu lekker thuis kunnen laten.

Een inspirerende collega

Een tweede belangrijke eigenschap die wordt genoemd is dat je een inspirerende collega cadeau krijgt. Een leuke en enthousiaste (bij ons vrouwelijke) ondernemer die vaak aan een half woord genoeg heeft als je vertelt waarom jij nog niet dat hebt gedaan wat je eigenlijk wilde doen. Want die collega kijkt namelijk in een spiegel en ziet vaak gelijk waarom iets nog niet is gebeurd.

De community

De derde belangrijke eigenschap van een goede flexwerkplek is de community. Ik noem het ook de ziel van de flexwerkplek. Het is het verschil tussen een plek waar je kan werken en een plek waar jij als ondernemer en persoon kan groeien.

Deze laatste eigenschap maakt dat er maar weinig echt goede flexwerkplekken zijn. Grote vastgoedpartijen hebben een aantal jaar terug de stap gezet om met mooie trendy ingerichte flexwerkplekken de nieuwe flexwerkers aan te trekken. Maar dat zijn vaak zielloze werkplekken met een lekkere cappuccino.

Een echte ziel hebben flexwerkplekken zoals The Hub, We Work en natuurlijk Good Place 2 Work. Niet de werkplek staat centraal, maar de community van flexwerkende ondernemers. Samen zorgen zij ervoor dat we als ondernemer sterker staan. Dat we investeren in elkaar en daar allemaal van groeien.

Het speelveld

Het speelveld van flexwerkplekken kan je dan ook wat mij betreft in tweeën delen. Namelijk in een flexwerk met een trendy inrichting en de flexwerkplek met een betrokken community.

Juist deze betrokken community helpt je als je weer uitstelgedrag vertoont. Want een vriendelijke trap onder je gat of dat ene duwtje in de rug, zorgt er dan toch weer voor dat je lekker aan de slag gaat.

Ben jij een flexwerker dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring op jouw werkplek. Laat hieronder jouw reactie achter als je mee wilt praten.

Warme groet,

Noëlla

PS. Nieuwsgierig naar Good Place 2 Work? Kom gerust een kop koffie drinken of een dagje vrijblijvend werken.

Tags: Flexwerkplekken

1000 Resterende tekens


Op jacht naar jouw klant

Op jacht naar jouw klant

Bij Good Place 2 Work hebben we regelmatig gesprekken over het benaderen van nieuwe leads. Meestal gaat het als volgt: Jeanine maakt gebruik maakt van onze flexwerkplek en krijgt een lead (Hans) van Anke. Zij vertelt dat Hans bij bedrijf X werkt en tijdens een borrel heeft gezegd dat Jeanine wel een keer mag bellen om te praten.

Lees verder

Routine maakt je vrij

Routine maakt je vrij

Lang leve de vrijheid! Lang leve het ondernemerschap!

Dat roep ik gerust elke dag sinds ik gestart ben met Good Place 2 Work, mijn inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke ondernemers in Rotterdam.

Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw dag niet voorbij gaat zonder dat je hebt gedaan wat je jezelf voorgenomen had? Alle agenda’s, planning tools als app of in de cloud zijn leuk, maar deze zijn alleen zo goed als de gebruiker zelf. 

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen dagelijkse planning. Geen baas die je vertelt wat je moet doen of wanneer wat af moet.

Lees verder

Kom uit jouw comfortzone

Kom uit jouw comfortzone

Wat is nou prettiger dan opereren in een gebied, waar je goed thuis in bent en je weet wat je te wachten staat? Het begint al als klein kind. Je leert fietsen, eerst met zijwieltjes en daarna met de vaste hand van mama of papa in je rug. Maar er komt een moment dat zij zeggen “nu moet jezelf gaan fietsen”. De stimulans van je ouders om buiten jouw comfortzone te treden, heeft geleid tot jouw fietssucces.

Lees verder

Durf NEE te zeggen

Durf NEE te zeggen

Als ondernemer heb je altijd een periode dat je weer harder aan de bak moet om nieuwe klanten te vinden of bestaande te behouden. Ook bedrijven die hier voorheen misschien weinig moeite voor hoefden te doen, omdat de klanten letterlijk in de rij stonden, hebben hier van tijd tot tijd mee te maken. Des te moeilijker wordt het om juist dan NEE te zeggen tegen een bestaande klant. En waarom zou je NEE zeggen? Die klant levert je toch omzet op?

Lees verder

Ben ik eigenlijk wel succesvol?

Ben ik eigenlijk wel succesvol?

Ben ik eigenlijk succesvol? Met alle succesverhalen die ik lees en hoor, vraag ik mij dat af en toe af. Vroeger heb ik succes altijd gezien als het ‘financieel’ gemaakt hebben. Lees hieronder mijn recente post op LinkedIn.

Lees verder

Anxiety is experiencing failure in advance

Anxiety is experiencing failure in advance

Een paar weken terug maakte ik mijn eerste vlog voor LinkedIn. Reuze spannend vond ik dat.

Samen met mijn dochter Lieke als cameravrouw hadden we wat fragmenten geschoten in de tuin. Haar inbreng was een groot succes. Op een bepaald moment wilde zij mij filmen op de trampoline. Mijn eerste reactie was dat dit niet echt geschikt was voor een zakelijke vlog.

Lees verder

Niet taartjes bakken maar verkopen

Niet taartjes bakken maar verkopen

Dat zei mijn mentor Jos tijdens een etentje, waarin we de gang van zaken evalueerden. Ik vertelde enthousiast over het reilen en zeilen bij Good Place 2 Work en over mijn recente frustratie met de IT infrastructuur op kantoor.

Lees verder

Op een zolderkamer ondernemen is niet van deze tijd

Op een zolderkamer ondernemen is niet van deze tijd

Deze quote van Prof. Dr. Frank Kwakman las ik een keer in het tijdschrift Loopbaanvisie. Het was een quote die mij gelijk triggerde, want het gaat over meer dan die ‘zolderkamer’. Als ondernemer moet je namelijk zichtbaar zijn en hoe zichtbaar ben jij als je op jouw zolderkamer onderneemt?

Lees verder

Ondernemen met stuurbekrachtiging

Ondernemen met stuurbekrachtiging

Vorige maand moest ik onverwachts afscheid nemen van mijn trouwe Fiat Seicento van ruim 12 jaar oud. Mijn meer dan pittige rijstijl was hem noodlottig geworden: het flinke gas geven, het snelle optrekken en de ruige rotonde rondjes met scherpe bochten werden hem uiteindelijk te dol en looste de koelvloeistof in mijn benzineleiding…. Uitgeblust dus!

Lees verder

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

In het NRC van afgelopen weekeinde las ik de column ‘Waarom we uitstellen (en wat je eraan doet) van Ben Tiggelaar. Ik vermoed dat iedereen die deze column leest zich wel herkent in zijn verhaal. Uiteindelijk hebben we allemaal wel ergens geen zin in en stellen we dat dus graag nog even uit.

Lees verder

Coronamaatregelen flexwerkplek

Werken en met je klanten afspreken bij Good Place 2 Work doen we op een veilige manier en daarvoor kunnen wij ook jouw hulp gebruiken. Onze werkplekken en ruimtes zijn geschikt om op 1,5 mtr afstand van elkaar te werken of elkaar te ontmoeten. Wij volgen hierbij de actuele regels van het RIVM. In het kort vragen wij je:

  • thuis te blijven als jij corona-achtige verschijnselen hebt of jij of iemand bij je thuis ziek is
  • zorg voor goede hygiëne en was bij binnenkomst op kantoor eerst je handen gedurende minstens 20 sec 
  • houd 1,5 mtr afstand (2 armlengtes) van elkaar
  • geef ruimte aan passerende collega's en of bezoekers
  • gebruik de hygiënische doekjes om je bureau of tafel na gebruik af te nemen

Heb je verder vragen over deze maatregelen of andere zaken met betrekking tot jouw bezoek bij Good Place 2 Work, neem dan gerust even contact met ons op via 010 4222178. We helpen je graag. 

Lees verder

Laat de klanten maar komen

Laat de klanten maar komen

Katja weet het nog goed. Ze was voor de zoveelste keer teleurgesteld thuisgekomen, omdat haar ideeën om het anders en beter te gaan doen, geen voedingsbodem kregen op haar werk. Ze had er de avond ervoor uitgebreid met haar vriend over gesproken. Haar vriend zei ‘Gewoon doen. Je kan altijd over een jaar weer in loondienst gaan als het niets wordt’. Dat was het laatste zetje dat ze nodig had.

Sinds kort is Katja ondernemer. Ze zit in een heerlijke flow. Een neefje van haar beste vriendin heeft haar website gemaakt. En een ander vriendinnetje heeft haar geholpen met het ontwerp van haar logo en huisstijl. De visitekaartjes zijn net vandaag binnen gekomen. Ze heeft ook haar werkplek gevonden bij Good Place 2 Work, de flexwerkplek voor vrouwelijke ondernemers in Rotterdam.

Katja is er helemaal klaar voor. Laat de klanten maar komen. 

Lees verder

Word jij gevonden door jouw klant

Word jij gevonden door jouw klant

Als ondernemer ben je continu op zoek naar nieuwe klanten. Daarin heb je zelf een actieve rol. Maar wat als een klant op zoek is naar jouw dienstverlening? Weet deze klant jou dan wel te vinden? Online actief zijn via je website en social media is daarbij belangrijk.

Lees verder

Adem in Adem uit

Adem in Adem uit

Dat zeg ik steevast tegen klanten die mij iets vertellen, waar ze het op dat moment moeilijk mee hebben. Ademhaling is essentieel om überhaupt te kunnen leven, maar ook om met je eigen stress om te gaan. Laatst heb ik geconstateerd dat ook ik last kan hebben van stress.

Lees verder

Wie houdt jou aan je afspraak?

Wie houdt jou aan je afspraak?

Het dilemma van een zelfstandige ondernemer. Met een deadline van je klant is het makkelijk. Alleen zo gauw het gaat over het stellen van eigen doelen, dan stellen we het regelmatig uit en verzinnen excuses waarom het nog niet is gebeurd. Vaak weet je ook niet goed hoe je het beste aan de slag kan gaan. Daarom is dit eigenlijk een vast onderdeel van de intervisies. We vertellen aan de andere welke afspraken we met onszelf maken en vragen elkaar beter om ons aan deze afspraken te herinneren.

Lees verder

Hier vind je Good Place 2 Work

Wij zijn gevestigd op de tweede etage van het EBC gebouw (geen lift). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe nabijheid van het pand. Als je bij ons een afspraak hebt, check dan eerst deze vragen van het RIVM pdf20200529_triage_bezoeker.pdf