Flexwerkplek vrouwelijke professionals |  Elektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78
Word jij gevonden door jouw klant

Word jij gevonden door jouw klant

Als ondernemer ben je continu op zoek naar nieuwe klanten. Daarin heb je zelf een actieve rol. Maar wat als een klant op zoek is naar jouw dienstverlening? Weet deze klant jou dan wel te vinden? Online actief zijn via je website en social media is daarbij belangrijk.

Met de huidige ontwikkelingen op het gebied van marketing & social media kan je snel het gevoel krijgen van overweldiging. Ik herinner me dat toen ik startte met Good Place 2 Work, ik de stellige overtuiging had dat ik mijn bedrijf zou gaan bouwen zonder nieuwsbrief, Twitter, Facebook en nog veel meer. Intussen weet ik beter. 

Mijn meest recente overgave was in juli van dit jaar aan Facebook. Ik had daar helemaal geen trek in, maar nadat ik een heldere lesvideo had gedownload van Social Media Examiner, experts op het gebied van de social media, was ik om.

Er zijn genoeg ondernemers die zeggen dat dit allemaal niets voor hen is. Dat dit niet past bij hun klanten. Maar onze wereld staat niet stil. Hoe meer ik me verdiep in de wereld van online en de combinatie met offline activiteiten, hoe meer ik begrijp dat er geen weg terug is, ook voor de cynici onder ons.

In de MKB visie van de Rabobank “De wereld verandert voor altijd” worden 7 trends beschreven die zij signaleren voor de toekomst. Trend 1 gaat over “Klinkende Keuzes”. De hoeveelheid producten en diensten is de afgelopen jaren gigantisch toegenomen en mensen zien door de bomen het bos niet meer. De meesten van ons gaan eerst online om informatie te vinden over dat waar ze behoefte aan hebben. Typ bijvoorbeeld het woord “advocaat” in en je krijgt ruim 11 miljoen resultaten. Vaak worden alleen de eerste drie zoekresultaten bekeken. Verder kijken dan de eerste pagina gebeurt sporadisch (*bron Calimeromarketing 2.0). Probeer daar maar eens met je dienstverlening boven uit te steken. Hoog scoren bij Google is van belang, maar niet eenvoudig.

Je zichtbaarheid vergroten als persoon en als bedrijf kan onder andere met social media. Als je actief bent op social media platforms, scoor je op je eigen naam vaak hoog door je account op Linkedin, Facebook en Twitter. Voor je bedrijfsnaam geldt dit als mensen precies weten hoe jouw bedrijf heet. Maar hoeveel mensen weten van jouw bedrijf, voordat zij op zoek gaan naar jouw dienstverlening? En als je bedrijf niet gevonden wordt, mis je potentiële klanten die wel op zoek zijn naar jouw dienstverlening, maar nog nooit van jou gehoord hebben en te horen zullen krijgen.

Een methode om beter gevonden te worden is Google Adwords. Dit zijn betaalde advertenties die je meestal in een lichtgekleurd vlak bovenaan de pagina of aan de rechterzijkant vindt. Zo lang er niemand op klikt, kost het je geen geld, maar als er geklikt wordt, waardoor de zoeker naar jouw website gaat, dan reken je af. De methode werkt door zoekwoorden in te stellen waarop je gevonden wilt worden. Hoe specifieker je deze kiest, hoe zekerder je er van kan zijn dat de klant op zoek is naar jouw dienstverlening. Deze methode kan duur uitvallen, maar werkt goed. Maar of een potentiële klant die op jouw site komt, ook daadwerkelijk contact opneemt, hangt natuurlijk af van de kwaliteit en het aanbod op jouw website. Dan is het dus ook belangrijk dat die klant het gevoel krijgt op de juiste plek te zijn, doordat je klinkende keuzes hebt gemaakt in dat wat jij kan bieden.

Adwords is een manier om door potentiële klanten gevonden te worden, maar er zijn meer. Een duidelijke online strategie, waar ook social media een rol in speelt, is dan ook belangrijk in een tijd dat online zoeken vaak vrijwel de eerste oriënterende stap is van jouw toekomstige klant.

Ook voor Good Place 2 Work heeft dat consequenties. Met het besef dat op een andere wijze online actief zijn essentieel is voor de groei van Good Place 2 Work. Een resultaat is onder andere deze website. Deze isl namelijk gericht op onze community rol. Niet alleen kennis delen op kantoor bij Good Place 2 Work, maar ook online.

Mijn advies: Ga eens na hoe klanten zoeken naar jouw dienstverlening en zorg dat je daarvoor een passende oplossing hebt die zowel offline als online combineert.

Noëlla

1000 Resterende tekens


Durf NEE te zeggen

Durf NEE te zeggen

Als ondernemer heb je altijd een periode dat je weer harder aan de bak moet om nieuwe klanten te vinden of bestaande te behouden. Ook bedrijven die hier voorheen misschien weinig moeite voor hoefden te doen, omdat de klanten letterlijk in de rij stonden, hebben hier van tijd tot tijd mee te maken. Des te moeilijker wordt het om juist dan NEE te zeggen tegen een bestaande klant. En waarom zou je NEE zeggen? Die klant levert je toch omzet op?

Lees verder

Word jij gevonden door jouw klant

Word jij gevonden door jouw klant

Als ondernemer ben je continu op zoek naar nieuwe klanten. Daarin heb je zelf een actieve rol. Maar wat als een klant op zoek is naar jouw dienstverlening? Weet deze klant jou dan wel te vinden? Online actief zijn via je website en social media is daarbij belangrijk.

Lees verder

Ben ik eigenlijk wel succesvol?

Ben ik eigenlijk wel succesvol?

Ben ik eigenlijk succesvol? Met alle succesverhalen die ik lees en hoor, vraag ik mij dat af en toe af. Vroeger heb ik succes altijd gezien als het ‘financieel’ gemaakt hebben. Lees hieronder mijn recente post op LinkedIn.

Lees verder

Anxiety is experiencing failure in advance

Anxiety is experiencing failure in advance

Een paar weken terug maakte ik mijn eerste vlog voor LinkedIn. Reuze spannend vond ik dat.

Samen met mijn dochter Lieke als cameravrouw hadden we wat fragmenten geschoten in de tuin. Haar inbreng was een groot succes. Op een bepaald moment wilde zij mij filmen op de trampoline. Mijn eerste reactie was dat dit niet echt geschikt was voor een zakelijke vlog.

Lees verder

Op jacht naar jouw klant

Op jacht naar jouw klant

Bij Good Place 2 Work hebben we regelmatig gesprekken over het benaderen van nieuwe leads. Meestal gaat het als volgt: Jeanine maakt gebruik maakt van onze flexwerkplek en krijgt een lead (Hans) van Anke. Zij vertelt dat Hans bij bedrijf X werkt en tijdens een borrel heeft gezegd dat Jeanine wel een keer mag bellen om te praten.

Lees verder

Wie houdt jou aan je afspraak?

Wie houdt jou aan je afspraak?

Het dilemma van een zelfstandige ondernemer. Met een deadline van je klant is het makkelijk. Alleen zo gauw het gaat over het stellen van eigen doelen, dan stellen we het regelmatig uit en verzinnen excuses waarom het nog niet is gebeurd. Vaak weet je ook niet goed hoe je het beste aan de slag kan gaan. Daarom is dit eigenlijk een vast onderdeel van de intervisies. We vertellen aan de andere welke afspraken we met onszelf maken en vragen elkaar beter om ons aan deze afspraken te herinneren.

Lees verder

Niet taartjes bakken maar verkopen

Niet taartjes bakken maar verkopen

Dat zei mijn mentor Jos tijdens een etentje, waarin we de gang van zaken evalueerden. Ik vertelde enthousiast over het reilen en zeilen bij Good Place 2 Work en over mijn recente frustratie met de IT infrastructuur op kantoor.

Lees verder

Kom uit jouw comfortzone

Kom uit jouw comfortzone

Wat is nou prettiger dan opereren in een gebied, waar je goed thuis in bent en je weet wat je te wachten staat? Het begint al als klein kind. Je leert fietsen, eerst met zijwieltjes en daarna met de vaste hand van mama of papa in je rug. Maar er komt een moment dat zij zeggen “nu moet jezelf gaan fietsen”. De stimulans van je ouders om buiten jouw comfortzone te treden, heeft geleid tot jouw fietssucces.

Lees verder

Laat de klanten maar komen

Laat de klanten maar komen

Katja weet het nog goed. Ze was voor de zoveelste keer teleurgesteld thuisgekomen, omdat haar ideeën om het anders en beter te gaan doen, geen voedingsbodem kregen op haar werk. Ze had er de avond ervoor uitgebreid met haar vriend over gesproken. Haar vriend zei ‘Gewoon doen. Je kan altijd over een jaar weer in loondienst gaan als het niets wordt’. Dat was het laatste zetje dat ze nodig had.

Sinds kort is Katja ondernemer. Ze zit in een heerlijke flow. Een neefje van haar beste vriendin heeft haar website gemaakt. En een ander vriendinnetje heeft haar geholpen met het ontwerp van haar logo en huisstijl. De visitekaartjes zijn net vandaag binnen gekomen. Ze heeft ook haar werkplek gevonden bij Good Place 2 Work, de flexwerkplek voor vrouwelijke ondernemers in Rotterdam.

Katja is er helemaal klaar voor. Laat de klanten maar komen. 

Lees verder

Adem in Adem uit

Adem in Adem uit

Dat zeg ik steevast tegen klanten die mij iets vertellen, waar ze het op dat moment moeilijk mee hebben. Ademhaling is essentieel om überhaupt te kunnen leven, maar ook om met je eigen stress om te gaan. Laatst heb ik geconstateerd dat ook ik last kan hebben van stress.

Lees verder

Vraag jij wat je waard bent

Vraag jij wat je waard bent

Ik las een keer een column over een jonge fotografe. Zij wilde aan een klant een nieuw bedrag per portret vragen. Dit vond zij duidelijk moeilijk. Ze vertelde in de column dat ze uiteindelijk een beetje lacherig to the point kwam in het gesprek met de klant. Deze vroeg natuurlijk waarom de prijs hoger werd. Zij gaf hiervoor een verklaring, maar daarnaast verontschuldigde zij zich ook voor haar prijsverhoging.

Lees verder

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

In het NRC van afgelopen weekeinde las ik de column ‘Waarom we uitstellen (en wat je eraan doet) van Ben Tiggelaar. Ik vermoed dat iedereen die deze column leest zich wel herkent in zijn verhaal. Uiteindelijk hebben we allemaal wel ergens geen zin in en stellen we dat dus graag nog even uit.

Lees verder

Op een zolderkamer ondernemen is niet van deze tijd

Op een zolderkamer ondernemen is niet van deze tijd

Deze quote van Prof. Dr. Frank Kwakman las ik een keer in het tijdschrift Loopbaanvisie. Het was een quote die mij gelijk triggerde, want het gaat over meer dan die ‘zolderkamer’. Als ondernemer moet je namelijk zichtbaar zijn en hoe zichtbaar ben jij als je op jouw zolderkamer onderneemt?

Lees verder

Routine maakt je vrij

Routine maakt je vrij

Lang leve de vrijheid! Lang leve het ondernemerschap!

Dat roep ik gerust elke dag sinds ik gestart ben met Good Place 2 Work, mijn inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke ondernemers in Rotterdam.

Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw dag niet voorbij gaat zonder dat je hebt gedaan wat je jezelf voorgenomen had? Alle agenda’s, planning tools als app of in de cloud zijn leuk, maar deze zijn alleen zo goed als de gebruiker zelf. 

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen dagelijkse planning. Geen baas die je vertelt wat je moet doen of wanneer wat af moet.

Lees verder

Hier vind je Good Place 2 Work

Wij zijn gevestigd op de tweede etage van het EBC gebouw (geen lift). Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe nabijheid van het pand. De parkeerzone is 800 en er is een automaat aan het begin van de Elektroweg bij de Ceintuurbaan en halverwege de Juliana van Stolberglaan. Voor bezoek houden wij ons aan de geldende regels van het RIVM.