Flexwerkplek vrouwelijke professionals |  Elektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78
Routine vrouwelijke ondernemer

Routine maakt je vrij

Lang leve de vrijheid! Lang leve het ondernemerschap!

Dat roep ik gerust elke dag sinds ik gestart ben met Good Place 2 Work, mijn inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke ondernemers in Rotterdam.

Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw dag niet voorbij gaat zonder dat je hebt gedaan wat je jezelf voorgenomen had? Alle agenda’s, planning tools als app of in de cloud zijn leuk, maar deze zijn alleen zo goed als de gebruiker zelf. 

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen dagelijkse planning. Geen baas die je vertelt wat je moet doen of wanneer wat af moet.

Dit is een valkuil voor veel ondernemers, want er is zoveel wat je wilt doen, nu jij die vrijheid eindelijk hebt.

Alleen de klussen die af moeten voor de klant krijgen prioriteit, maar zelden de activiteiten die nodig zijn om je onderneming verder te laten groeien.

‘Geen tijd’ hoor ik regelmatig van vrouwelijke ondernemers met voldoende werk. Maar ook ondernemers die juist meer klanten kunnen gebruiken, maken zelden tijd om structureel te werken aan hun onderneming.

Wat we echt leuk vinden, dat doen we nog wel. Waar we tegenop zien, stellen we vervolgens uit. Niet erg toch, want morgen is er weer een dag. En zo is een dag, een week, een maand al weer voorbij gevlogen zonder dat we gedaan hebben wat er nodig was.

Het is het lot van een zelfstandige ondernemer. Je eigen agenda beheren terwijl je vooral achter urgente zaken aanhobbelt en niet de tijd neemt om de belangrijke zaken op te pakken.
Maar je hebt toch ook voor het ondernemerschap gekozen, omdat je juist meer beheer over jouw agenda wilde?

Routines helpen

Zelf houd van ik erg van dagelijkse routines. Ze maken mijn leven eenvoudiger waardoor ik meer tijd heb voor de zaken die ik belangrijk vind. Want als je het aantal beslissingen dat je dagelijks neemt reduceert door routines te introduceren, blijft er meer ruimte over voor focus en creativiteit.

Bij mij helpen de volgende routines:

 1. Start je werkdag op een vast moment.
  Dit is een makkelijke voor mij. Nadat ik mijn dochter naar school heb gebracht, fiets ik door naar Good Place 2 Work en ben ik om half negen op kantoor om mijn werkdag te beginnen.
 2. Werk op een plek met minimale afleiding van dagelijkse beslommeringen
  Ik heb een eigen kamer waar ik een clean desk policy hanteer ?. In mijn kamer heb ik leeg bureau waar ik mijn laptop op zet om aan te werken en als ik mijn deur dicht heb, kan ik ongestoord werken. Voor de Good Placers die makkelijk zijn afgeleid, hebben we de stilte-werkplek, waar er niet gepraat of gebeld mag worden. Flexwerkers kunnen hier in alle rust werken.
 3. Maak een weekplanning met slechts enkele belangrijke activiteiten
  Ik gebruik ik hiervoor een planningsblok waarop ik mijn zakelijke doelen (Big Rocks) heb geschreven, met daaronder 1 à 2 taken die ik die week ga doen. Niets is namelijk frustrerender dan een lange TO DO lijst waar je tegenaan blijft hikken. In mijn weekplanning staan slechts enkele activiteiten die bijdragen aan mijn Big Rocks. Aan het einde van de week evalueer ik of ik niet te optimistisch was en houd hiermee rekening in mijn nieuwe weekplanning.
 4. Plan en gebruik down time
  Ik koester down time, dat is de tijd dat ik ook in gesprek ga met andere vrouwelijke ondernemers of soms zelfs even een korte wandeling maak of een boodschap doe. In deze tijd laad ik mijzelf op en kan ik daarna weer fris aan een nieuwe taak beginnen.
 5. Evalueer wat je hebt gedaan
  Hoe mooi al mijn routines ook mogen klinken, soms bak ik er op bepaalde dagen helemaal niets van. Dan kan ik natuurlijk blijven hangen op alles wat ik niet heb gedaan. Liever kijk ik met compassie naar mijzelf over wat de volgende keer nodig heb om mij aan mijn routines te houden.

Routines maken je echt vrij. Succesvolle ondernemers staan bekend om allerlei routines die voor hun bijdragen aan een productieve dag. Nu weet ik dat het verleidelijk is om een keer alles om te willen gooien en het anders te doen, maar dat werkt zelden. Beter is het om kleine stappen te zetten, want dan is de kans op succes veel groter.

Succes.

Noëlla

Noëlla de Jager is op een missie om vrouwelijk ondernemerschap naar een hoger platform te tillen. Zij is oprichter van Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke professionals in Rotterdam en coacht dagelijks vrouwelijke ondernemers op de executie van hun mooie ideeën.

1000 Resterende tekens


Coronamaatregelen flexwerkplek

Werken en met je klanten afspreken bij Good Place 2 Work doen we op een veilige manier en daarvoor kunnen wij ook jouw hulp gebruiken. Onze werkplekken en ruimtes zijn geschikt om op 1,5 mtr afstand van elkaar te werken of elkaar te ontmoeten. Wij volgen hierbij de actuele regels van het RIVM. In het kort vragen wij je:

 • thuis te blijven als jij corona-achtige verschijnselen hebt of jij of iemand bij je thuis ziek is
 • zorg voor goede hygiëne en was bij binnenkomst op kantoor eerst je handen gedurende minstens 20 sec 
 • houd 1,5 mtr afstand (2 armlengtes) van elkaar
 • geef ruimte aan passerende collega's en of bezoekers
 • gebruik de hygiënische doekjes om je bureau of tafel na gebruik af te nemen

Heb je verder vragen over deze maatregelen of andere zaken met betrekking tot jouw bezoek bij Good Place 2 Work, neem dan gerust even contact met ons op via 010 4222178. We helpen je graag. 

Lees verder

Routine maakt je vrij

Routine maakt je vrij

Lang leve de vrijheid! Lang leve het ondernemerschap!

Dat roep ik gerust elke dag sinds ik gestart ben met Good Place 2 Work, mijn inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke ondernemers in Rotterdam.

Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw dag niet voorbij gaat zonder dat je hebt gedaan wat je jezelf voorgenomen had? Alle agenda’s, planning tools als app of in de cloud zijn leuk, maar deze zijn alleen zo goed als de gebruiker zelf. 

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen dagelijkse planning. Geen baas die je vertelt wat je moet doen of wanneer wat af moet.

Lees verder

Kom uit jouw comfortzone

Kom uit jouw comfortzone

Wat is nou prettiger dan opereren in een gebied, waar je goed thuis in bent en je weet wat je te wachten staat? Het begint al als klein kind. Je leert fietsen, eerst met zijwieltjes en daarna met de vaste hand van mama of papa in je rug. Maar er komt een moment dat zij zeggen “nu moet jezelf gaan fietsen”. De stimulans van je ouders om buiten jouw comfortzone te treden, heeft geleid tot jouw fietssucces.

Lees verder

Ben ik eigenlijk wel succesvol?

Ben ik eigenlijk wel succesvol?

Ben ik eigenlijk succesvol? Met alle succesverhalen die ik lees en hoor, vraag ik mij dat af en toe af. Vroeger heb ik succes altijd gezien als het ‘financieel’ gemaakt hebben. Lees hieronder mijn recente post op LinkedIn.

Lees verder

Op een zolderkamer ondernemen is niet van deze tijd

Op een zolderkamer ondernemen is niet van deze tijd

Deze quote van Prof. Dr. Frank Kwakman las ik een keer in het tijdschrift Loopbaanvisie. Het was een quote die mij gelijk triggerde, want het gaat over meer dan die ‘zolderkamer’. Als ondernemer moet je namelijk zichtbaar zijn en hoe zichtbaar ben jij als je op jouw zolderkamer onderneemt?

Lees verder

Word jij gevonden door jouw klant

Word jij gevonden door jouw klant

Als ondernemer ben je continu op zoek naar nieuwe klanten. Daarin heb je zelf een actieve rol. Maar wat als een klant op zoek is naar jouw dienstverlening? Weet deze klant jou dan wel te vinden? Online actief zijn via je website en social media is daarbij belangrijk.

Lees verder

Laat de klanten maar komen

Laat de klanten maar komen

Katja weet het nog goed. Ze was voor de zoveelste keer teleurgesteld thuisgekomen, omdat haar ideeën om het anders en beter te gaan doen, geen voedingsbodem kregen op haar werk. Ze had er de avond ervoor uitgebreid met haar vriend over gesproken. Haar vriend zei ‘Gewoon doen. Je kan altijd over een jaar weer in loondienst gaan als het niets wordt’. Dat was het laatste zetje dat ze nodig had.

Sinds kort is Katja ondernemer. Ze zit in een heerlijke flow. Een neefje van haar beste vriendin heeft haar website gemaakt. En een ander vriendinnetje heeft haar geholpen met het ontwerp van haar logo en huisstijl. De visitekaartjes zijn net vandaag binnen gekomen. Ze heeft ook haar werkplek gevonden bij Good Place 2 Work, de flexwerkplek voor vrouwelijke ondernemers in Rotterdam.

Katja is er helemaal klaar voor. Laat de klanten maar komen. 

Lees verder

Durf NEE te zeggen

Durf NEE te zeggen

Als ondernemer heb je altijd een periode dat je weer harder aan de bak moet om nieuwe klanten te vinden of bestaande te behouden. Ook bedrijven die hier voorheen misschien weinig moeite voor hoefden te doen, omdat de klanten letterlijk in de rij stonden, hebben hier van tijd tot tijd mee te maken. Des te moeilijker wordt het om juist dan NEE te zeggen tegen een bestaande klant. En waarom zou je NEE zeggen? Die klant levert je toch omzet op?

Lees verder

Vraag jij wat je waard bent

Vraag jij wat je waard bent

Ik las een keer een column over een jonge fotografe. Zij wilde aan een klant een nieuw bedrag per portret vragen. Dit vond zij duidelijk moeilijk. Ze vertelde in de column dat ze uiteindelijk een beetje lacherig to the point kwam in het gesprek met de klant. Deze vroeg natuurlijk waarom de prijs hoger werd. Zij gaf hiervoor een verklaring, maar daarnaast verontschuldigde zij zich ook voor haar prijsverhoging.

Lees verder

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

In het NRC van afgelopen weekeinde las ik de column ‘Waarom we uitstellen (en wat je eraan doet) van Ben Tiggelaar. Ik vermoed dat iedereen die deze column leest zich wel herkent in zijn verhaal. Uiteindelijk hebben we allemaal wel ergens geen zin in en stellen we dat dus graag nog even uit.

Lees verder

Anxiety is experiencing failure in advance

Anxiety is experiencing failure in advance

Een paar weken terug maakte ik mijn eerste vlog voor LinkedIn. Reuze spannend vond ik dat.

Samen met mijn dochter Lieke als cameravrouw hadden we wat fragmenten geschoten in de tuin. Haar inbreng was een groot succes. Op een bepaald moment wilde zij mij filmen op de trampoline. Mijn eerste reactie was dat dit niet echt geschikt was voor een zakelijke vlog.

Lees verder

Op jacht naar jouw klant

Op jacht naar jouw klant

Bij Good Place 2 Work hebben we regelmatig gesprekken over het benaderen van nieuwe leads. Meestal gaat het als volgt: Jeanine maakt gebruik maakt van onze flexwerkplek en krijgt een lead (Hans) van Anke. Zij vertelt dat Hans bij bedrijf X werkt en tijdens een borrel heeft gezegd dat Jeanine wel een keer mag bellen om te praten.

Lees verder

Wie houdt jou aan je afspraak?

Wie houdt jou aan je afspraak?

Het dilemma van een zelfstandige ondernemer. Met een deadline van je klant is het makkelijk. Alleen zo gauw het gaat over het stellen van eigen doelen, dan stellen we het regelmatig uit en verzinnen excuses waarom het nog niet is gebeurd. Vaak weet je ook niet goed hoe je het beste aan de slag kan gaan. Daarom is dit eigenlijk een vast onderdeel van de intervisies. We vertellen aan de andere welke afspraken we met onszelf maken en vragen elkaar beter om ons aan deze afspraken te herinneren.

Lees verder

Adem in Adem uit

Adem in Adem uit

Dat zeg ik steevast tegen klanten die mij iets vertellen, waar ze het op dat moment moeilijk mee hebben. Ademhaling is essentieel om überhaupt te kunnen leven, maar ook om met je eigen stress om te gaan. Laatst heb ik geconstateerd dat ook ik last kan hebben van stress.

Lees verder

Niet taartjes bakken maar verkopen

Niet taartjes bakken maar verkopen

Dat zei mijn mentor Jos tijdens een etentje, waarin we de gang van zaken evalueerden. Ik vertelde enthousiast over het reilen en zeilen bij Good Place 2 Work en over mijn recente frustratie met de IT infrastructuur op kantoor.

Lees verder

Hier vind je Good Place 2 Work

Wij zijn gevestigd op de tweede etage van het EBC gebouw (geen lift). Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe nabijheid van het pand. Als je bij ons een afspraak hebt, check dan eerst deze vragen van het RIVM pdf20200529_triage_bezoeker.pdf