Flexwerkplek vrouwelijke professionals |  Elektroweg 11-Z  |  3051 NB Rotterdam  |  010 - 422 21 78
Ondernemen met stuurbekrachtiging

Ondernemen met stuurbekrachtiging

Vorige maand moest ik onverwachts afscheid nemen van mijn trouwe Fiat Seicento van ruim 12 jaar oud. Mijn meer dan pittige rijstijl was hem noodlottig geworden: het flinke gas geven, het snelle optrekken en de ruige rotonde rondjes met scherpe bochten werden hem uiteindelijk te dol en looste de koelvloeistof in mijn benzineleiding…. Uitgeblust dus!

Gelukkig had ik net een mooie trainingsopdracht gedaan, waardoor ik hem gelijk kon vervangen voor een veel jongere Fiat Panda. Met soepele stuurbekrachtiging en een veel modernere en krachtigere motor en allerlei andere handige snufjes.

En ik merkte het verschil gelijk in mijn rijstijl. Ik hoefde niet meer zo nodig hard gas te geven. De rotondes neem ik op mijn gemak en mijn geldingsdrang is vrijwel verdwenen.

Geldingsdrang? Ja want zo voelde dat voor mij erg: “Ik rijd dan wel in een klein Fiatje maar als je maar niet denkt dat ik zo’n duffe muts ben he!!!”. Het Calimero-syndroom noem ik dat zelf.

En zo voelde dat voor mij precies zo toen ik 5 jaar geleden voor mezelf begon als loopbaancoach. Grootse plannen, heldere visie en missie en zeer gedreven om de wereld en de arbeidsmarkt te veranderen. Maar van ondernemen had ik nog helemaal geen kaas gegeten. Bovendien had ik als net startende coach en trainer eigenlijk nog weinig ervaring en weinig succesverhalen. En dan voel je je als ZZP-er tussen de ervaren collega’s en grotere bureaus dus net een roepende in de woestijn.
En dan ga je dus heel hard gasgeven, snijd je af en toe een bochtje af en moet je vooral heel hard werken om te komen waar je heen wilt. Hard sjorren aan je stuur en af en toe verlies je namelijk je doel uit het oog en moet je heel hard bijsturen. Hard werken, veel kennis opzuigen, ervaring opdoen, opdrachten aannemen die misschien niet helemaal passen en ook heel veel netwerken…..
Totdat ik, precies een jaar voordat mijn Fiatje het begaf, zelf ook eigenlijk bijna uitgeblust was.
Het voelde niet goed meer, de balans was kwijt. Heel hard werken voor net genoeg geld (en sommige maanden ook nèt niet genoeg).

Ik heb toen heel hard nagedacht. Waar ben ik eigenlijk mee bezig? Ik vroeg veel mede-onderneemsters op mijn geliefde werkplek Good Place 2 Work om feedback. Wat denken jullie eigenlijk dat ik doe? En daar kwamen nogal uiteenlopende antwoorden op. En dat klopte ook eigenlijk wel, want ik deed van alles. Rende van hot naar her, had het altijd druk, deed leuke dingen maar er zat geen lijn meer in.

Opeens kwam daar, als een heldere bliksemschicht in een duistere hemel, de kans om voor een grote gemeente een training te geven aan medewerkers die in een herplaatsingstraject zitten. En ineens voelde ik weer met volle kracht die heldere visie en missie waar ik mee begonnen was. En ik kan wel zeggen dat het puur geluk of toeval was dat ik deze opdracht had gekregen, want dat zeggen “wij vrouwen” graag. Ook een beetje Calimero-achtig.
Maar blijkbaar heb ik in de periode van keihard bikkelen zonder stuurbekrachtiging, genoeg ervaring, kennis en kracht, doorzettingsvermogen, succesverhalen en zelfvertrouwen verzameld waardoor ik deze opdracht verdiende. Natuurlijk is het nog spannend en moet ik zeker nog wel eens bijsturen of een omweggetje nemen, maar ik weet inmiddels waar ik voor sta. En ik heb heel wat te bieden.

Nu, een jaar later, zijn er veel mooie mensen en clienten op mijn pad gekomen en heb ik ineens het gevoel dat ik echt aan het ondernemen ben. Ik ben loopbaancoach en mensen weten mij te vinden. Ik merk al dat mijn “personal branding” veel minder moeite kost. Ik ben nu echt gewoon expres mezelf. Ik kan mooie resultaten delen en mijn inzichten hebben al vele mensen geholpen van werk naar werk. En dan blijft het ondernemen nog steeds hard werken, spannend en inspannend. Maar met bijna 5 jaar full time toewijding en vallen en opstaan en ervaring, merk ik als ik in mijn nieuwe auto naar een nieuwe opdracht rijd, dat het net is alsof ik nu onderneem met stuurbekrachtiging en een krachtigere motor. Ik ben ergens in het laatste jaar in mezelf gaan geloven, dat is mijn grootste winst!

Het kost nog steeds energie, maar ik kan die veel slimmer en zuiniger verdelen. Ik hoef geen 1 op 5 meer te rijden en bij thuiskomst gestresst, oververhit of uitgeput neer te ploffen op de bank.

Ik kan eindelijk vertrouwen op mijn eigen innerlijke stuurbekrachtiging en vrouwelijke ondernemerskracht. En ik heb heel wat doelen inmiddels bereikt. Tijd om weer een volgende stap te maken voor de komende 5 jaar!

Tessa Faber van Making Sense is talentenjager en taal-entvol, expressief, stoutmoedig, sensitief en altijd expres zichzelf!

1000 Resterende tekens


Coronamaatregelen flexwerkplek

Werken en met je klanten afspreken bij Good Place 2 Work doen we op een veilige manier en daarvoor kunnen wij ook jouw hulp gebruiken. Onze werkplekken en ruimtes zijn geschikt om op 1,5 mtr afstand van elkaar te werken of elkaar te ontmoeten. Wij volgen hierbij de actuele regels van het RIVM. In het kort vragen wij je:

  • thuis te blijven als jij corona-achtige verschijnselen hebt of jij of iemand bij je thuis ziek is
  • zorg voor goede hygiëne en was bij binnenkomst op kantoor eerst je handen gedurende minstens 20 sec 
  • houd 1,5 mtr afstand (2 armlengtes) van elkaar
  • geef ruimte aan passerende collega's en of bezoekers
  • gebruik de hygiënische doekjes om je bureau of tafel na gebruik af te nemen

Heb je verder vragen over deze maatregelen of andere zaken met betrekking tot jouw bezoek bij Good Place 2 Work, neem dan gerust even contact met ons op via 010 4222178. We helpen je graag. 

Lees verder

Word jij gevonden door jouw klant

Word jij gevonden door jouw klant

Als ondernemer ben je continu op zoek naar nieuwe klanten. Daarin heb je zelf een actieve rol. Maar wat als een klant op zoek is naar jouw dienstverlening? Weet deze klant jou dan wel te vinden? Online actief zijn via je website en social media is daarbij belangrijk.

Lees verder

Ben ik eigenlijk wel succesvol?

Ben ik eigenlijk wel succesvol?

Ben ik eigenlijk succesvol? Met alle succesverhalen die ik lees en hoor, vraag ik mij dat af en toe af. Vroeger heb ik succes altijd gezien als het ‘financieel’ gemaakt hebben. Lees hieronder mijn recente post op LinkedIn.

Lees verder

Niet taartjes bakken maar verkopen

Niet taartjes bakken maar verkopen

Dat zei mijn mentor Jos tijdens een etentje, waarin we de gang van zaken evalueerden. Ik vertelde enthousiast over het reilen en zeilen bij Good Place 2 Work en over mijn recente frustratie met de IT infrastructuur op kantoor.

Lees verder

Anxiety is experiencing failure in advance

Anxiety is experiencing failure in advance

Een paar weken terug maakte ik mijn eerste vlog voor LinkedIn. Reuze spannend vond ik dat.

Samen met mijn dochter Lieke als cameravrouw hadden we wat fragmenten geschoten in de tuin. Haar inbreng was een groot succes. Op een bepaald moment wilde zij mij filmen op de trampoline. Mijn eerste reactie was dat dit niet echt geschikt was voor een zakelijke vlog.

Lees verder

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

In het NRC van afgelopen weekeinde las ik de column ‘Waarom we uitstellen (en wat je eraan doet) van Ben Tiggelaar. Ik vermoed dat iedereen die deze column leest zich wel herkent in zijn verhaal. Uiteindelijk hebben we allemaal wel ergens geen zin in en stellen we dat dus graag nog even uit.

Lees verder

Durf NEE te zeggen

Durf NEE te zeggen

Als ondernemer heb je altijd een periode dat je weer harder aan de bak moet om nieuwe klanten te vinden of bestaande te behouden. Ook bedrijven die hier voorheen misschien weinig moeite voor hoefden te doen, omdat de klanten letterlijk in de rij stonden, hebben hier van tijd tot tijd mee te maken. Des te moeilijker wordt het om juist dan NEE te zeggen tegen een bestaande klant. En waarom zou je NEE zeggen? Die klant levert je toch omzet op?

Lees verder

Op jacht naar jouw klant

Op jacht naar jouw klant

Bij Good Place 2 Work hebben we regelmatig gesprekken over het benaderen van nieuwe leads. Meestal gaat het als volgt: Jeanine maakt gebruik maakt van onze flexwerkplek en krijgt een lead (Hans) van Anke. Zij vertelt dat Hans bij bedrijf X werkt en tijdens een borrel heeft gezegd dat Jeanine wel een keer mag bellen om te praten.

Lees verder

Wie houdt jou aan je afspraak?

Wie houdt jou aan je afspraak?

Het dilemma van een zelfstandige ondernemer. Met een deadline van je klant is het makkelijk. Alleen zo gauw het gaat over het stellen van eigen doelen, dan stellen we het regelmatig uit en verzinnen excuses waarom het nog niet is gebeurd. Vaak weet je ook niet goed hoe je het beste aan de slag kan gaan. Daarom is dit eigenlijk een vast onderdeel van de intervisies. We vertellen aan de andere welke afspraken we met onszelf maken en vragen elkaar beter om ons aan deze afspraken te herinneren.

Lees verder

Adem in Adem uit

Adem in Adem uit

Dat zeg ik steevast tegen klanten die mij iets vertellen, waar ze het op dat moment moeilijk mee hebben. Ademhaling is essentieel om überhaupt te kunnen leven, maar ook om met je eigen stress om te gaan. Laatst heb ik geconstateerd dat ook ik last kan hebben van stress.

Lees verder

Op een zolderkamer ondernemen is niet van deze tijd

Op een zolderkamer ondernemen is niet van deze tijd

Deze quote van Prof. Dr. Frank Kwakman las ik een keer in het tijdschrift Loopbaanvisie. Het was een quote die mij gelijk triggerde, want het gaat over meer dan die ‘zolderkamer’. Als ondernemer moet je namelijk zichtbaar zijn en hoe zichtbaar ben jij als je op jouw zolderkamer onderneemt?

Lees verder

Kom uit jouw comfortzone

Kom uit jouw comfortzone

Wat is nou prettiger dan opereren in een gebied, waar je goed thuis in bent en je weet wat je te wachten staat? Het begint al als klein kind. Je leert fietsen, eerst met zijwieltjes en daarna met de vaste hand van mama of papa in je rug. Maar er komt een moment dat zij zeggen “nu moet jezelf gaan fietsen”. De stimulans van je ouders om buiten jouw comfortzone te treden, heeft geleid tot jouw fietssucces.

Lees verder

Vraag jij wat je waard bent

Vraag jij wat je waard bent

Ik las een keer een column over een jonge fotografe. Zij wilde aan een klant een nieuw bedrag per portret vragen. Dit vond zij duidelijk moeilijk. Ze vertelde in de column dat ze uiteindelijk een beetje lacherig to the point kwam in het gesprek met de klant. Deze vroeg natuurlijk waarom de prijs hoger werd. Zij gaf hiervoor een verklaring, maar daarnaast verontschuldigde zij zich ook voor haar prijsverhoging.

Lees verder

Routine maakt je vrij

Routine maakt je vrij

Lang leve de vrijheid! Lang leve het ondernemerschap!

Dat roep ik gerust elke dag sinds ik gestart ben met Good Place 2 Work, mijn inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke ondernemers in Rotterdam.

Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw dag niet voorbij gaat zonder dat je hebt gedaan wat je jezelf voorgenomen had? Alle agenda’s, planning tools als app of in de cloud zijn leuk, maar deze zijn alleen zo goed als de gebruiker zelf. 

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen dagelijkse planning. Geen baas die je vertelt wat je moet doen of wanneer wat af moet.

Lees verder

Ondernemen met stuurbekrachtiging

Ondernemen met stuurbekrachtiging

Vorige maand moest ik onverwachts afscheid nemen van mijn trouwe Fiat Seicento van ruim 12 jaar oud. Mijn meer dan pittige rijstijl was hem noodlottig geworden: het flinke gas geven, het snelle optrekken en de ruige rotonde rondjes met scherpe bochten werden hem uiteindelijk te dol en looste de koelvloeistof in mijn benzineleiding…. Uitgeblust dus!

Lees verder

Hier vind je Good Place 2 Work

Wij zijn gevestigd op de tweede etage van het EBC gebouw (geen lift). Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe nabijheid van het pand. Als je bij ons een afspraak hebt, check dan eerst deze vragen van het RIVM pdf20200529_triage_bezoeker.pdf