Expositie Petra van der Veer

Geschreven door Manon van der Wal. Gepost in expositie.

Petra van der VeerDe beelden van Petra van der Veer (Rotterdam, 1969) tonen werelden waarin gebeurtenissen plaatsvinden. Kleine verstilde scenes, als brandpunt van een groter -onzichtbaar- geheel. Door middel van licht, locatie en regie creëert zij een fictieve wereld die bij de kijker een emotie oproept. Het zijn filmische beelden waarin verhalen worden verteld. Symboliek maar zeker ook realistische elementen zijn met elkaar verbonden. Petra wordt geïnspireerd door films maar ook alledaagse gebeurtenissen gebruikt zij voor haar beelden. In december 2009 studeerde zij cum laude af aan de Fotoacademie.

Expositie Daphne Jaspars

Geschreven door Noella . Gepost in expositie.

IMG 0334Mijn passie voor (grafische) vormgeving en fotografie, komen samen in mijn papiersnijwerken. Foto's vormen de basis van de portretten, maar ook van de abstractere werken die ik maak. In 2015 stuitte ik op deze vorm van beeld creëren en heb het snijden me inmiddels aardig eigen gemaakt.

Papier vind ik mijn leven lang al een prachtig ambachtelijk product. De uiteenlopende kleuren en soorten papier bieden me de mogelijkheid om de beelden die ik creëer te versterken of soms zelfs aan andere lading te geven. Het werk krijgt daardoor eigenheid. Ik geniet van ieder stukje papier dat ik feilloos met mijn scalpel uitsnijd.

Ik maak zowel vrije werken als werken in opdracht. Aan de hand van een foto maak ik dan een ontwerp en ga ik na overleg over kleur- en materiaalgebruik aan de slag.

Daphne Jaspars

jaspers & servaas

Expositie Marina Radius

Geschreven door Noella . Gepost in expositie.

Zebra Marina RadiusHet werk van Marina Radius (1953) bestaat voornamelijk uit olieverfschilderijen.
Daarnaast maakt zij ook beelden in brons en steen. Zowel in de schilderijen als beelden is een grote mate van verfijning terug te zien. De oude meesters uit de Renaissance maar ook de schilders en beeldhouwers uit de 19e eeuw zijn voor Marina een bron van inspiratie.

De stijl van haar werk is figuratief en wordt soms aangeduid als magisch-realistisch. De favoriete thema’s van Marina zijn mensen, dieren, landschappen en stillevens. Naast vrij werk maakt zij ook veel in opdracht: voornamelijk portretten van mens en dier.

Sinds 1975 exposeert Marina Radius regelmatig. In Nederland en ook over de grens. Zo is haar werk onder andere in België, Engeland, Amerika, Singapore, Dubai en Oman tentoongesteld.
Haar laatste grote expositie was in juli en augustus van dit jaar in het Burgerweeshuis in Zierikzee.

Voor meer informatie over Marina Radius
www.marinaradius.nl

Expositie-Remco Smith

Geschreven door Manon van der Wal. Gepost in expositie.

FietstunnelRemco Smith is zelfstandig advocaat onder de naam Fundament Advocatuur B.V. en heeft zijn kantoor in het Elektro Business Centre, op dezelfde verdieping als Good Place 2 Work.

Remco houdt zich alleen bezig met bouwrecht. De bouw komt ook terug in zijn werk als amateur fotograaf. Bij Good Place 2 Work hangen alleen foto’s van Rotterdam. De stad die nooit af is en waar altijd aan gebouwd wordt. Voor Remco is dit de eerste expositie.

Expositie - Melanie Samat

Geschreven door Noella . Gepost in expositie.

Lot 2010Melanie Samat behaalde in 2007 haar Bachelor of Design aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam.

Na een korte loopbaan als interieurarchitect, ontdekte zij al snel haar passie voor fotografie.

Melanie begon met het vastleggen van haar directe omgeving zoals de stad, haar vrienden, haar leven.

'Mijn eigen vertrouwde omgeving is de beste oefenruimte om te weten waar ik goed in ben en waarin niet '.

Inmiddels heeft Melanie zowel in Rotterdam (Codum, Kunstinzigt) als in Amsterdam (De Balie, Walls Gallery) geëxposeerd.

Naast autonoom werk, levert zij ook commercieel werk voor diverse opdrachtgevers.

De combinatie tussen kunst en commercie vind ik heel spannend. Creatief ondernemen is daarom ook mijn drijfveer’

Expositie - Sonia van der Klift

Geschreven door Noella . Gepost in expositie.

Schilderijen Sonia van der Klift ( 31-01-1948, den Haag)

mei 2013 022 klein

Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te  den Haag  studeerde ze aan “de Wervel”, opleiding tot kunstzinnig therapeut in  Driebergen. Ze gaf  vele jaren les aan middelbare scholen, aan de Vrije Hogeschool in Driebergen en aan de opleiding voor beeldende en musische kunsten in  Zeist. Vanaf 1996 heeft ze zich toenemend vrij

kunnen maken voor haar werk als schilder en wordt het werk regelmatig tentoongesteld.
Het werk dat te zien is in de tentoonstelling is levendig en kleurrijk. Het nodigt uit om te genieten van vormen en kleuren , van licht en duister en van het eigen verhaal dat  kleuren U kunnen vertellen.

voor nadere informatie en verkoop:
Sonia van der Klift

070-3520027

Expositie - Bernard van Woerkom

Geschreven door Noella . Gepost in expositie.

Bernard van Woerkom

“Fotografie leert je goed te kijken”
Saul Leiter, fotograaf

“De kracht van beroeren en ontroeren is erg eigen aan fotografie”
Evert Hermans, NRC


Sinds 15 jaar ben ik een gepassioneerd fotograaf.

Mijn wijze van fotograferen heeft zich meer en meer ontwikkeld om te leren kijken vanuit het grote geheel naar de kleinere onderdelen.

Bij Good Place 2 Work exposeer ik tot eind december 2013 dertig foto’s in zwart/wit en duo toon .
De expositie heeft als titel “Wat heeft geraakt laat niet meer los”.

Deze titel wordt in verschillende thema’s in beeld gebracht t.w. mensen, natuur, gebouwen en materie.

Een groot aantal foto’s op mijn expositie laat zich omschrijven als sociale fotografie; de mens en zijn sociale positie staat daarin centraal.

Wat deze foto’s laten zien zijn gebeurtenissen en omstandigheden wat mensen bezighoudt en die een zekere emotie teweeg brengt. Het zijn beelden die kunnen beroeren en ontroeren. Het toont de mens in zijn kwetsbaarheid maar ook in zijn schoonheid.

Eenzaamheid en leegte, verdriet, eenvoud, blijdschap en verwondering zijn begrippen die in deze beelden tot uitdrukking worden gebracht.

In mijn optiek laat de “kleuring” van de foto’s t.w. zwart/wit en duo toon  de intentie en de kracht  van de foto’s  meer tot zijn recht komen zodat de kijker zijn eigen “ kleur” kan geven.

Ik hoop dat u “ geraakt” wordt door  mijn beelden.


anders

een woord
een beeld

een woord
het niet zegbare
woordbaar maken

een beeld
het niet zichtbare
toezichtelijk maken

omdat wat was
en nu is
telkens weer anders


Bernard van Woerkom

http://fotografiebernardvanwoerkom.weebly.com 

Expositie - Fleur Menke

Geschreven door Noella . Gepost in expositie.

fleur2Sfeer, stijl en beleving zijn elementen die steeds belangrijker worden. Immers .. waar gewerkt wordt, wordt ook geleefd.

Bij Good Place 2 Work kreeg ik direct bij binnenkomst een warm gevoel door de plezierige ontvangst en mooie inrichting. Een bijzonder leuke locatie om mijn bloemdecoraties aan te bieden.

Bloemen brengen leven, maken vrolijk en zijn de finishing touch. Het decoreren met bloemen is één van mijn diensten. Daarnaast organiseer ik sinds kort workshops op het gebied van styling en interieur en is recent mijn webshop –met decoraties en (woon)accessoires- online gegaan.

Mijn voornaamste doel met Opfleuren is het onder de aandacht brengen van sfeer en beleving.  Want net als thuis willen mensen zich ook in een zakelijke omgeving prettig en op hun gemak voelen.
Zie voor meer informatie en het portfolio mijn website.

Lees meer op Fleur's site Opfleuren

Expositie - Marian Lems

Geschreven door Noella . Gepost in expositie.

image Marian LemsOp de foto's, zowel analoog als digitaal zijn diverse onderwerpen belicht. Architectuur, licht, schaduw, reflexies, verval. De beelden zijn niet in scene gezet of gemanipuleerd. Ik werk met wat er is, in het hier en nu. Met aandacht kijk ik naar hoe door licht, lijnen, schaduw en reflecties boeiende vormen verschijnen. Er ontstaat als het ware een dialoog tussen licht, schaduw en de onderwerpen die ik fotografeer. De uitkomst kan geometrisch maar ook zeer grillig, bijna schilderachtig zijn.

Bij het schilderen van dierenportretten en filmportretten vang ik de essentie, ziel en emotie van dier of persoon op het doek. Bij de filmportretten heb ik personen uit diverse films genomen die een bepaalde emotie uitdrukken. Deze emotie of uitdrukking leg ik vast op het doek. Hierdoor ontstaan expressieve portretten.  

In 1992 heb ik de Kunstacademie 'St. Joost' te Breda afgerond, richting: architectonische vormgeving.

Lees meer op de site van Marian Lems

Meer artikelen...

Flexwerkplek Tweets

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians