Wat leest Noella de Jager

geplaatst op donderdag, 20 oktober 2016. in categorie Leden Vragenlijst

Noella vk kl2'Handboek Betekenisvol Ondernemen' van Kees Klomp en Stefan Wobben. 

Nadat ik de aflevering 'Het rendement van geluk' van Tegenlicht had gezien, voelde ik me met Good Place 2 Work enorm verbonden. Ik ben Good Place 2 Work gestart vanuit een overtuiging dat vrouwelijke ondernemers zich vaak onnodig klein houden en dat we veel te brengen hebben als het gaat over 'betekenisvol ondernemen'. 

Zo kwam het verhaal van Greystone de koekjesfabriek aan de orde in deze aflevering. Greystone neemt niet mensen in dienst om koekjes te bakken, maar bakt koekjes om mensen aan te kunnen nemen. Het bedrijf in de VS heeft inmiddels klanten zoals Ben & Jerry's en is uitgegroeid tot een miljoenen onderneming, maar hun filosofie is in al die jaren ongewijzigd. Zij willen mensen aan een baan helpen, vooral mensen die geen kwalificaties hebben of een strafblad. Zij willen juist mensen aannemen en bakken daarom koekjes. 

In een tijd waar echte duurzaamheid wint van snel winst maken, geloof ik ik sterk dat vrouwelijk ondernemerschap meer dan ooit nodig is om deze vorm van ondernemerschap te laten groeien. Ik laat me dan ook graag inspireren door dit handboek om meer te weten te komen over betekenisvol ondernemen.

Noëlla de Jager, Oprichter & Eigenaar van Good Place 2 Work, de flexwerkplek voor vrouwelijke professionals in Rotterdam

 

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians