Wat leest Noella de Jager

Geplaatst op donderdag, 20 oktober 2016. in categorie Leden Vragenlijst

Noella vk kl2'Handboek Betekenisvol Ondernemen' van Kees Klomp en Stefan Wobben. 

Nadat ik de aflevering 'Het rendement van geluk' van Tegenlicht had gezien, voelde ik me met Good Place 2 Work enorm verbonden. Ik ben Good Place 2 Work gestart vanuit een overtuiging dat vrouwelijke ondernemers zich vaak onnodig klein houden en dat we veel te brengen hebben als het gaat over 'betekenisvol ondernemen'. 

Zo kwam het verhaal van Greystone de koekjesfabriek aan de orde in deze aflevering. Greystone neemt niet mensen in dienst om koekjes te bakken, maar bakt koekjes om mensen aan te kunnen nemen. Het bedrijf in de VS heeft inmiddels klanten zoals Ben & Jerry's en is uitgegroeid tot een miljoenen onderneming, maar hun filosofie is in al die jaren ongewijzigd. Zij willen mensen aan een baan helpen, vooral mensen die geen kwalificaties hebben of een strafblad. Zij willen juist mensen aannemen en bakken daarom koekjes. 

In een tijd waar echte duurzaamheid wint van snel winst maken, geloof ik ik sterk dat vrouwelijk ondernemerschap meer dan ooit nodig is om deze vorm van ondernemerschap te laten groeien. Ik laat me dan ook graag inspireren door dit handboek om meer te weten te komen over betekenisvol ondernemen.

Noëlla de Jager, Oprichter & Eigenaar van Good Place 2 Work, de flexwerkplek voor vrouwelijke professionals in Rotterdam

 

Wat leest Marjolein Wijnhoven

Geplaatst op dinsdag, 31 mei 2016. in categorie Leden Vragenlijst

 

Marjolein Wijnhoven

‘Nog lang en gelukkig’; geschreven door Jeroen Smit en Laurentien van Oranje.(2016)
Bijzonder aan dit boek is, dat het een voorleesboek is (wat kinderen aan hun ouders gaan voorlezen) voor volwassen die de weg een beetje kwijt zijn.

In het boek vertellen 10 (bekende) leiders waar ze goed in zijn en wat ze lastig vinden. De dilemma’s die ze hebben, worden voorgelegd aan 19 doodgewone kinderen; zij geven hun heldere blik op de ogenschijnlijke ingewikkelde dilemma’s.

De wijsheden van de kinderen vind je terug in dit boek. En ze zijn zo de moeite waard om te lezen!

‘Vraag aan je hart wat je moet doen en aan je hoofd hoe je het moet doen’ Maaike 11 jaar.
‘Gelukkig word je als je een bijdrage levert aan de wereld, door iemand anders te helpen. Kies dus een beroep waarmee je de wereld beter kan maken’. Jack 12 jaar

Laten we eens wat vaker naar onze spruiten luisteren. Als je echt luistert naar kinderen vertellen ze je gewoon hoe het zit.

Marjolein Wijnhoven van Kei Kids coaching

Lees meer over het boek op ebieb.com

Wat leest Mariet Schaier

Geplaatst op dinsdag, 17 november 2015. in categorie Leden Vragenlijst

 

Mariet Schaier

VEG! Het River Cottage boek met groenten in de hoofdrol van Hugh Fearnley Whittingstall.

Dit boek is een groenten feestje. Het is een van mijn favoriete kookboeken op dit moment. Het boek staat boordevol verassende gerechten gebaseerd op een grote variatie van biologische seizoensproducten. En zoals de titel al insinueert: het zijn recepten zonder vlees of vis. Maar hier komt het. Het is niet geschreven met de intentie om jou of iemand te bekeren tot het vegetarisme. En dat spreekt mij aan. De schrijver is, net als ik, geen vegetariër, maar hij moedigt je heel erg aan om vooral heel veel meer groenten te gaan eten. Vlees of vis hoeft niet iedere dag op het menu te staan om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. In tegendeel zelfs.

Marièt Schaier
www.Legallyhealthy.nl

Lees meer over het River Cottage boek op e-bieb.

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians