Het verhaal achter Good Place 2 Work

Geschreven door Noella . Gepost in Algemeen.

“Create, Share & Inspire”

Het idee om Good Place 2 Work in 2010 te starten, na 18 jaar bij Unilever te hebben gewerkt, is ontstaan uit de eigen behoefte om niet alleen te ondernemen. Tijdens het schrijven van mijn businessplan in 2009, ontdekte ik dat juist vrouwen behoefte hebben aan meer persoonlijke support en dat ze vaker kiezen voor een werkplek thuis uit kostenoverwegingen, met beperkte mogelijkheden om kennis te delen en met andere professionals. De vrouwelijke aversie tegen financiële risico’s komt hierbij duidelijke naar voren: ‘Eerst verdienen, dan pas uitgeven’. Maar vaak blijkt dat het ontbreken van een stimulerende werkomgeving niet bijdraagt aan succesvol ondernemerschap . Juist door een omgeving te creëren waar vrouwen op hun eigen wijze met elkaar samenwerken aan de eigen onderneming, leert men welke stappen een andere al heeft gezet en krijgt men net dat extra steuntje in de rug om zelf een volgende stap te zetten.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat vrouwen te bescheiden zijn over dat wat ze te bieden hebben, heb ik een bewuste keuze gemaakt om de flexwerkplekken van Good Place 2 Work uitsluitend aan vrouwelijke professionals te bieden. Door het kleinschalige karakter, de vrouwelijke focus en gelijkwaardigheid qua achtergrond is er een sfeer ontstaan waarin goodplacers elkaar  beschouwen als collegae en elkaar proactief helpen tijdens de werkdag. Dit wordt onder andere gefaciliteerd door diverse klankbordgroepen (Good 2 Discuss, acquisitie- intervisie) en het nieuwe buddy programma. De goodplacers voelen zich betrokken naar elkaar als echte collegae. Good Place 2 Work is dan ook niet een standaard flexwerkomgeving, maar een community waarbij de werkplek een middel is en niet het doel. Zo zijn er al vele nieuwe zakelijke relaties ontstaan die vaak tot nieuwe opdrachten of samenwerkingen hebben geleid.

Nieuwsgierig geworden of Good Place 2 Work iets voor jou is? Herma, Manon, Anneke en ik ontvangen je graag een keer voor een kennismaking of een proefwerkdag. Dus bel ons op 010 - 4222 178 of stuur een e-mail naar en kom snel een keer langs om het zelf te ervaren.

Met warme groet,

Het team van Good Place 2 Work

Team foto

 

 

 

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians