Waarom ik stop

geplaatst op vrijdag, 17 februari 2017. in categorie Blog

BLOG VANAF DE FLEXWERKPLEK GOOD PLACE 2 WORK ROTTERDAM

FB ads klVanochtend stond ik onder de douche en ineens wist ik het zeker. Ik zat al een tijdje op de wip. Op mijn iPhone verzamelde ik allerlei FB advertenties, waar ik niet blij van werd. Maar ik bleef braaf adverteren voor mijn activiteiten.

Het begon allemaal in de zomer van 2012. Uit zakelijke overwegingen heb ik de sprong naar Facebook gemaakt voor meer bekendheid van Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke professionals in Rotterdam. Na wat getreuzel maakte ik een persoonlijk FB account aan.

Mijn eerste stappen waren onwennig. De zin en onzin die ik voorbij zag komen, maakte dat ik het niet helemaal goed wist, wat ik er mee aan wilde. Voorzichtig begon ik mijn eerste likes uit te delen aan posts van mijn plukje FB vrienden. Gaandeweg raakte ik steeds meer in de ban van FB, vooral als ik zelf net iets had gepost. Vreselijk hoe vaak je op je telefoon kan kijken of je een like hebt gehad……….

Inmiddels vind ik het best wel leuk om met verloren vrienden weer in contact te komen en allerlei gebeurtenissen voorbij te zien komen. Of dat op je verjaardag 80 FB vrienden jou feliciteren, vooral omdat FB daaraan herinnert.

Qua adverteren, was ik er redelijk op tijd bij, al zeg ik dat zelf. Ik zag potentie in advertenties omdat FB zoveel informatie over ons verzamelt en weet wat wij graag willen zien en horen. Gericht adverteren bij je doelgroep wordt steeds eenvoudiger.

Maar zoals altijd, als iets makkelijk en toegankelijk is, dan volgt de rest snel. Binnen de kortste keren werd ik overspoeld met advertenties voor gratis e-boeks, downloads, webinars, challenges etc. en plotseling voelde ik me steeds minder thuis in dit advertentiegeweld. Ik realiseerde me dat op deze manier klanten werven niet mijn ding is, ook al kan ik er goed mijn lijst mee bouwen.

Liever doe ik dit op mijn eigenwijze manier en voor mij is dat vooral mijn kennis en ervaring delen met de mensen in mijn directe netwerk. Mensen die al klant bij mij zijn of die ik heb ontmoet bij een bepaalde gelegenheid en waarmee ik via gelinkt ben. Het is mijn eerste cirkel van invloed. Deze eerste cirkel zijn vaak fans en of ambassadeurs die vervolgens in hun eigen cirkel van invloed weer vertellen over hun kennis en ervaringen en over Good Place 2 work en mij. Natuurlijk beter bekend als mond tot mondreclame. 

Het is mijn consequente en consistente investering in mijn netwerk, die mij als ondernemer heeft gebracht waar ik nu sta. En het zijn ook deze mensen die mij helpen om te blijven groeien.

Ook al adverteer ik niet meer, ik blijf actief op FB. Ik kan er als ondernemer nog niet omheen. Ik blijf dan ook mijn blogs, artikelen en weetjes delen vanuit het idee dat mijn netwerk hierin geïnteresseerd is. Als ze dat niet zijn, dan helpt het algoritme van FB weer dat zij mijn posts snel niet meer zullen zien.

Ik hoor graag hoe jij hierover denkt als ondernemer, maar ook als ontvanger van al die advertenties die jij voorgeschoteld krijgt. Die van Good Place 2 Work krijg je dus niet meer te zien, want ik stop dus met adverteren op FB.

Warme groet,

Noëlla

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians