Leer tellen tot 1111

geplaatst op vrijdag, 23 juni 2017. in categorie Blog

BLOG VANAF DE FLEXWERKPLEK GOOD PLACE 2 WORK ROTTERDAM

leer tellen

Dat bedacht ik mij laatst toen ik voor het eerst over de 1111 regel had gehoord van mijn huisbaas Albert. Wij waren met elkaar in gesprek over de mogelijkheden die het bedrijfspand, waar Good Place 2 Work gevestigd is, biedt voor de lange termijn, toen hij mij over deze regel vertelde, nadat ik enthousiast mijn visie op het bedrijfspand had gegeven.

Hij pakte een stift en ging bij de flipover staan en vertelde wat hij tijdens een lezing had gehoord.

‘Ieder goede business voldoet aan tenminste 1111 punten’, zei hij.

· Het eerste punt krijg je voor het idee

· De volgende 10 punten krijg je voor het uitwerken van dit idee

· De 100 punten daarop krijg je voor de financiering van het idee

Hij zweeg en vroeg mij ‘Waar denk je dat de laatste 1000 punten voor zijn?’. Ik dacht hierover na en voordat ik antwoord kon geven zei hij

‘EXECUTIE, EXECUTIE, EXECUTIE’

Albert is ondernemer in spellen. Hij vertelde dat ze in zijn bedrijf veel goede en uitgewerkte ideeën hadden en deze spellen ook konden laten produceren. De eerste 111 punten dus. Alleen ging hij dit pas doen als hij vertrouwen had in de laatste 1000 punten. Dus hoe ze het spel op de markt wilden brengen en ervoor gingen zorgen dat mensen het spel dus ook echt kopen en spelen.

Deze 1111 punten regel komt ook helemaal overeen met mijn eigen ervaringen. Mijn idee is nu een goedlopend bedrijf, maar vooral omdat ik bezig ben geweest met de executie ervan.

Deze week begeleidde ik een groep ondernemers op het gebied van de acquisitie en herhaalde ik deze 1111 regel. Ik vertelde dat ik vaak zie dat vrouwelijke ondernemers alleen nadenken over de eerste 111 punten. Er is nagenoeg geen aandacht voor het belangrijkste deel, namelijk dat het succes van de onderneming valt of staat met een goede executie.

De 1111 punten regel geeft ook aan waar het zwaartepunt ligt, namelijk niet bij een goed idee of de uitwerking ervan. Ook niet bij de financiering wat vaak het geval is bij een ondernemer in de zakelijke dienstverlening. De financiering beperkt zich vaak tot de website en het visitekaartje en zelden voor een investering in een goede executie.

Op deze laatste 1000 punten struikelen vrouwelijke ondernemers dan ook vaak, want we zijn onze business meestal niet begonnen met het idee dat we aan de bak moeten om onszelf of ons product te verkopen. Wel om nu eindelijk dat te doen waar wij in geloven (lees ook Vrouwelijke ondernemers willen geen startkapitaal). Dat is mooi, maar niet voldoende om uiteindelijk het inkomen te genieten dat wij nastreven.

Juist op deze laatste 1000 punten coach ik vrouwelijke ondernemers. Ik zie mezelf als cheerleader van de eerste 111 punten van hun onderneming. Juist daarom vind ik het jammer als ze in het zwaarste deel van hun ondernemersloopbaan struikelen. Grote ideeën help ik ze omzetten naar behapbare stappen, zodat ze ook met die laatste 1000 punten goed aan slag gaan.

Mijn advies aan vrouwelijke ondernemers met mooie ideeën: Leer tellen tot 1111!

Noëlla

Noëlla de Jager is op een missie om vrouwelijk ondernemerschap naar een hoger platform te tillen. Zij is oprichter van Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke professionals in Rotterdam en coacht dagelijks vrouwelijke ondernemers.

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians