Hoezo zichtbaar zijn

geplaatst op zaterdag, 20 mei 2017. in categorie Blog

BLOG VANAF DE FLEXWERKPLEK GOOD PLACE 2 WORK ROTTERDAM

bloemetjes plukkenIk ben van het padje af, wel te verstaan mijn ondernemerspad. Ik sta namelijk al enige tijd bloemetjes te plukken in het veld naast het pad.

Zelf coach ik vrouwelijke ondernemers op hun acquisitie en help ze om meer zichtbaar te zijn. Hoezo pluk ik dan nu bloemetjes?

Bloemen plukken betekent dat doen waar ik mij goed bij voel. Dat is dus onder andere coachen van vrouwelijke ondernemers in hun ondernemerschap, maar ook mooie gesprekken voeren met Good Placers. Intussen stress ik niet als er weer een dag voorbij is en ik voor mijn gevoel niets substantieels aan de zichtbaarheid van Good Place 2 Work of mijzelf heb gedaan.

Het pad staat voor mijn focus. De weg van het realiseren van mijn persoonlijke missie om vrouwelijk ondernemerschap naar een hoger platform te tillen. Bloemetjes plukken staat daarentegen voor een gebrek aan focus.

Ik zit overigens niet in een ondernemersdip of zo en voel me er prima bij. Af en toe komt het schuldgevoel het veld even inlopen en roept dat het tijd wordt om weer verder te gaan, maar ik draai me vervolgens weer om en pluk weer een prachtige margriet.

Het komt toch wel goed?

Dat is dus het frappante. Ik heb er dus volledig vertrouwen in dat ik mijn pad weer opga. De passie die ik dagelijks voel voor mijn missie is niet verdwenen. Slechts tijdelijk even mijn focus, want het pad is lang en soms erg saai. Het vraagt je om dingen te doen waar je weinig energie van krijgt en die weinig tot geen effect lijken te hebben. Hoe aanlokkelijk is het dan om een veld vol bloemen in te lopen?

In de ruim 7 jaar dat ik onderneem heb ik al verschillende fases van het ondernemerschap meegemaakt en ook deze fase is mij niet onbekend.

Wel zie ik regelmatig startende ondernemers hiermee worstelen. Ze raken na een enthousiaste start hun pad een beetje kwijt. Dan staan ze plotseling in een donker bos door een nee van een klant of op een pad met een andere bestemming.

Voel jij geen energie meer? Twijfel jij aan of je het überhaupt wel kan en ben jij jouw pad een beetje kwijt? Durf dan het vertrouwen te hebben dat als jij weet waar jij diep in jouw hart naar toe wil, jij jouw pad weer zal vinden. Neem de tijd om even stil te staan bij alles wat er op dat moment is en vind dan stap voor stap weer jouw pad.

Ik geniet nog even van de bloemetjes en weet dat mijn pad geduldig op mij wacht om mij weer dichter bij mijn missie te brengen.

Warme groet,

Noëlla

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians