Angst

Geplaatst op donderdag, 06 oktober 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

AnxietyHet is iets na 9 uur. Ik fiets samen met mijn dochter op deze koude herfstochtend naar de halte van de metro. Vandaag hoeft zij niet naar school. Ze heeft namelijk de gevreesde oproep voor haar 9 jaars prik ontvangen.

Mijn dochter heeft het niet op met prikken, pillen en alle andere medische zaken. Sinds de oproep maakt zij zich druk over de 2 prikken die ze gaat krijgen. Regelmatig vraagt ze iets over de prik en vooral hoeveel pijn het doet.

Om haar aan het idee te laten wennen, prik ik af en toe even kort met mijn nagel in haar arm om haar te laten ervaren dat je even kort iets van pijn kan voelen, maar dat het daarna ook weer weg is. Vanochtend heb ik dit op verzoek al een paar keer gedaan.

Hoe dichter we met de metro bij de Ahoy waar de vaccinatiedagen zijn komen, hoe nerveuzer ze wordt en steeds opnieuw dezelfde vragen stelt. We sluiten aan in een lange rij die langzaam naar de grote ruimte schuifelt waar de vaccinaties worden gegeven. Na het tonen van de oproep mogen wij bij de paarse ballonnen in de rij gaan staan.

Make it work

Geplaatst op maandag, 26 september 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

MAKEITWORKAfgelopen week zocht ik naar een inspirerend filmpje over ondernemerschap, toen ik die van Gemma Broekhuis (Milestones) vond. Ik had hiervoor nog nooit van haar gehoord, maar was geïntrigeerd door de introductietekst: “Het kostte Gemma Broekhuis slechts een paar jaar om haar product in 38 landen op de markt te brengen. Hoe heeft deze succesvolle onderneemster dit voor elkaar gekregen?“

Nou dat wilde ik dus ook graag weten.

Tijdens het kijken, raakte ik steeds meer geïnspireerd. Haar eenvoudige ondernemerslessen resoneerden sterk bij mij.

Haar eerste les was ‘Be Bold’.

Deze les gaat over stappen zetten die je angst aanjagen. Durven actie te nemen met het risico om te falen.

‘Everything you have ever wanted, is on the other side of fear’ – George Adair

Nou ben ik zelf niet fearless, maar ik merk wel dat als ik iets graag wil, ik nadenk over hoe ik dat kan bereiken. Daarbij doe ik niet pogingen om mijn angst te onderdrukken, maar laat ik mij er ook niet door leiden.

Het Ei van Columbus

Geplaatst op woensdag, 24 augustus 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

Het ei van ColumbusLaatst las ik dat ondernemers bij voorkeur van andere ondernemers leren. Dat doen we door boeken van inspirerende ondernemers te lezen of door hun activiteiten (online )te volgen. Zelf volg ik een aantal ondernemers zoals Marie Forleo, Tara Mohr, Bari Tessler, Brené Brown. Ik lees ook graag boeken en biografieën.

Een normale reactie op al deze inspirerende input, is dat we het gedrag en acties van onze favorieten graag kopiëren. Als ondernemer X daarmee succesvol is, dan kan ik het toch ook, is vaak de gedachte.

Het is zoiets als het Ei van Columbus. De uitdrukking kende ik, maar de anekdote erachter nog niet.

De anekdote die ik op Wikipedia vond, luidt als volgt:

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians