Zeg jij ja tegen een slecht betaalde opdracht

Geplaatst op donderdag, 03 november 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

zeg jij jaSaskia is sinds 1 jaar ondernemer en lid van onze Good Place 2 Work Academy. Als KAM adviseur is zij actief op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Veligheid en Milieu in Rotterdam en omgeving. Saskia vertelde me dat ze tegen het probleem aanloopt dat klanten graag van haar diensten gebruik willen maken, maar er vaak geen geld voor over hebben.

Het leek mij meteen een goed onderwerp voor een thema webinar van de Academy. Ook de ondernemers die bij Good Place 2 Work gebruik maken van een flexwerkplek, klagen hier regelmatig over. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de hashtag #bijdebakker op de social media. Daar vind je een hoop frustratie op het gebied van slecht of niet betaald werk.

Hand in eigen boezem

Maar we mogen hier ook de hand in eigen boezem steken. Want dit geldt niet alleen voor ons in de rol van ondernemer maar ook als we zelf gebruik maken van de dienstverlening van een andere zelfstandige ondernemer.

You've got to do the work

Geplaatst op woensdag, 26 oktober 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

OVERNIGHT SUCCESS GUARANTEED

ONE DROP OF MAGIC FORMULA X A DAY AND YOU'LL BECOME THE ENTREPRENEUR YOU ALWAYS WANTED TO BE

Magic Formula 100

IK BEN ER HELEMAAL KLAAR MEE 

Met alle beloftes om succesvol te ondernemen als je maar de Magic Formula X gebruikt.

BS…………

YOU'VE GOT TO DO THE WORK

 

Er zijn geen shortcuts. Seth Godin zei laatst in een interview met Marie Forleo ‘The Long Way is the Short Cut’.

So true!

Ik geloof niet in quick fixes. Overnight success als je de Magic Formula gebruikt? Het bestaat gewoon niet.

Je wilt het misschien niet horen, maar ondernemerschap is consequent en consistent werken aan jouw business. Elke dag opnieuw doen wat er nodig is.

Wij zijn onze keuzes

Geplaatst op dinsdag, 18 oktober 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

Wij zijn onze keuzesDeze spreuk heb ik op mijn persoonlijke moodboard geplakt en het is een thema dat regelmatig terugkomt in mijn ondernemerschap bij Good Place 2 Work en ook privé.

Volgens de site van filosofie.nl is Jean-Paul Sartre een van de grootste schrijvers van de twintigste eeuw en de belangrijkste filosoof van het existentialisme: een atheïstische filosofie waarin de vrijheid en verantwoordelijkheid van de mens centraal staan.

De regels van jouw wereld

Nu heb ik nog nooit een boek van Sartre gelezen, maar deze spreuk heb ik niet voor niets gekozen. Ik geloof namelijk dat ik elke dag opnieuw keuzes kan maken. Bijvoorbeeld om dat te doen waardoor onze flexwerkplek voor vrouwelijke professionals ook buiten Rotterdam verder kan groeien. Alleen doe ik dit dus niet altijd en conformeer ik mij aan dat wat ik denk dat verwacht wordt.

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians