Succesvol Ondernemen is een Marathon

Geplaatst op maandag, 12 december 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

Succesvol ondernemerschap FB bannerIk weet het zeker. 7 jaar ben ik actief met Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke professionals in Rotterdam. 

Mijn belangrijkste les:

Succesvol Ondernemen is een Marathon en geen Sprint

Ik ben ook nooit echt goed geweest in sprinten. Zo kan ik me nog herinneren dat Maarten, een vriend met wie ik vroeger squashte, vaak uit wanhoop riep ‘sprint dan toch’ als ik de bal weer liet lopen.

Dat deed ik dus niet. Ik wist namelijk vrij zeker dat ik in 9 van de 10 gevallen de bal toch niet zou raken. Liever bewaarde ik mijn energie om de hele match tegen hem uit te spelen. Hij was namelijk redelijk fanatiek.

Als ik mijn sprintcapaciteiten op de squashbaan vergelijk met die in het ondernemerschap, dan zie ik ook dat ik meer een lange afstandloper ben. Als het nodig is, dan trek ik best een sprintje. Zoals bij het halen van een deadline, maar liever zet ik in op de lange afstand.

De 3 overeenkomsten die ik zie, zijn onder andere:

Stalker Syndroom

Geplaatst op maandag, 28 november 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

STALKER SYNDROOMBij Good Place 2 Work hebben we regelmatig gesprekken over het benaderen van nieuwe leads. Meestal gaat het als volgt:

Jeanine maakt gebruik maakt van onze flexwerkplek en krijgt een lead (Hans) van Anke. Zij vertelt dat Hans bij bedrijf X werkt en tijdens een borrel heeft gezegd dat Jeanine wel een keer mag bellen om te praten.

Jeanine is enthousiast over deze lead. Na een weekje dralen, besluit ze Hans een e-mail te sturen. Ze worstelt eerst met de juiste intro. Na meerdere versies te hebben weggegooid is de mail klaar om verstuurd te worden.

Na een week

Een week later heeft ze nog niets gehoord. Anke moedigt haar aan om contact te zoeken. Jeanine besluit na enige aarzeling te bellen.

De 3 belangrijkste activiteiten in jouw acquisitieplan

Geplaatst op dinsdag, 15 november 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

acquisitieplanningAls ondernemer kan het zeer frustrerend zijn dat het soms heel lang duurt voordat een klant ja zegt. Gedurende de afgelopen 7 jaar heb ik met Good Place 2 Work ervaren dat dit erg kan variëren. Zo waren er vrouwelijke ondernemers die nog voordat ze een dag bij ons hadden gewerkt ja zeiden tegen een flexwerkplek. Maar ook waren er ondernemers die na een positieve ervaring van een proefdag, soms weken of maanden niets van zich lieten horen om spontaan zich op een dag weer te melden om lid te worden.

Niets voor niets zeiden mijn mentor en huisbaas bij mijn start dat ik rekening moest houden met zeker 3 tot 5 jaar om mijn business te bouwen. Ik weet nog precies wat ik toen dacht ‘Nou dat doe ik vast sneller’. Nu jaren later begrijp ik wat zij mij probeerden te leren. Namelijk dat een duurzame business die blijft bloeien niet zomaar gebouwd kan worden.

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians