Stalker Syndroom

Geplaatst op maandag, 28 november 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

STALKER SYNDROOMBij Good Place 2 Work hebben we regelmatig gesprekken over het benaderen van nieuwe leads. Meestal gaat het als volgt:

Jeanine maakt gebruik maakt van onze flexwerkplek en krijgt een lead (Hans) van Anke. Zij vertelt dat Hans bij bedrijf X werkt en tijdens een borrel heeft gezegd dat Jeanine wel een keer mag bellen om te praten.

Jeanine is enthousiast over deze lead. Na een weekje dralen, besluit ze Hans een e-mail te sturen. Ze worstelt eerst met de juiste intro. Na meerdere versies te hebben weggegooid is de mail klaar om verstuurd te worden.

Na een week

Een week later heeft ze nog niets gehoord. Anke moedigt haar aan om contact te zoeken. Jeanine besluit na enige aarzeling te bellen.

De 3 belangrijkste activiteiten in jouw acquisitieplan

Geplaatst op dinsdag, 15 november 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

acquisitieplanningAls ondernemer kan het zeer frustrerend zijn dat het soms heel lang duurt voordat een klant ja zegt. Gedurende de afgelopen 7 jaar heb ik met Good Place 2 Work ervaren dat dit erg kan variëren. Zo waren er vrouwelijke ondernemers die nog voordat ze een dag bij ons hadden gewerkt ja zeiden tegen een flexwerkplek. Maar ook waren er ondernemers die na een positieve ervaring van een proefdag, soms weken of maanden niets van zich lieten horen om spontaan zich op een dag weer te melden om lid te worden.

Niets voor niets zeiden mijn mentor en huisbaas bij mijn start dat ik rekening moest houden met zeker 3 tot 5 jaar om mijn business te bouwen. Ik weet nog precies wat ik toen dacht ‘Nou dat doe ik vast sneller’. Nu jaren later begrijp ik wat zij mij probeerden te leren. Namelijk dat een duurzame business die blijft bloeien niet zomaar gebouwd kan worden.

Zeg jij ja tegen een slecht betaalde opdracht

Geplaatst op donderdag, 03 november 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

zeg jij jaSaskia is sinds 1 jaar ondernemer en lid van onze Good Place 2 Work Academy. Als KAM adviseur is zij actief op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Veligheid en Milieu in Rotterdam en omgeving. Saskia vertelde me dat ze tegen het probleem aanloopt dat klanten graag van haar diensten gebruik willen maken, maar er vaak geen geld voor over hebben.

Het leek mij meteen een goed onderwerp voor een thema webinar van de Academy. Ook de ondernemers die bij Good Place 2 Work gebruik maken van een flexwerkplek, klagen hier regelmatig over. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de hashtag #bijdebakker op de social media. Daar vind je een hoop frustratie op het gebied van slecht of niet betaald werk.

Hand in eigen boezem

Maar we mogen hier ook de hand in eigen boezem steken. Want dit geldt niet alleen voor ons in de rol van ondernemer maar ook als we zelf gebruik maken van de dienstverlening van een andere zelfstandige ondernemer.

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians