Een ander resultaat bereik je met een eerste stap

Geplaatst op donderdag, 19 januari 2017. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

ander resultaat

Het nieuwe jaar is alweer bij 3 weken oud en als het jou net zo vergaat als mij, dan zit je al weer in het ritme van je werk. Eigenlijk is het nieuwe jaar, niets meer dan een nieuw cijfer aan het einde van het jaartal, maar toch voelt het of we met een schone lei zijn begonnen.

Een schone lei voelt misschien wel een beetje als een schoon bed. Ik vind niets lekkerders om de frisheid van mijn dekbed te ruiken als deze verschoond is. In het nieuwe jaar ruik ik ook de frisheid van nieuwe kansen. Vooral kansen om het soms anders aan te pakken.

Misschien staan er mooie doelen op jouw bucketlist die je graag in 2017 wilt doen. Of heb je net jouw baan opgezegd voor een nieuwe baan of het ondernemerschap zoals ik 7 jaar geleden met Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke professionals in Rotterdam. Belangrijk is in ieder geval dat als jij iets nieuws wilt bereiken, dit om ander gedrag vraagt.

The BIG FIVE O

Geplaatst op dinsdag, 20 december 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

50 jaarAanstaande zondag, 1e kerstdag is het zover. Dan treed ik eindelijk toe tot de jongeren van The Big Five O. Vanochtend kreeg ik de vraag hoe ik mij hieronder voelde en in alle eerlijkheid kan ik zeggen ‘prima’.

Ja ik ben al goed grijs en ik verf mijn haren niet. Maar ik ben gezond, voel me super fit en ik heb enorm veel plezier met Good Place 2 Work. Echt de aller aller aller-leukste en meest inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke professionals in Rotterdam en ver daarbuiten.

Dat zeg ik nu lekker hardop, want als je naar de BIG FIVE O gaat dan ben je een beetje klaar met valse bescheidenheid. Die laat ik lekker liggen bij mijn eerste 50 jaar.

Niet iedereen denkt er misschien zo over, maar voor mij is het echt ‘laat BIG FIVE 0 maar komen’.

Succesvol Ondernemen is een Marathon

Geplaatst op maandag, 12 december 2016. in categorie Blog

GESCHREVEN DOOR NOELLA VAN GOOD PLACE 2 WORK

Succesvol ondernemerschap FB bannerIk weet het zeker. 7 jaar ben ik actief met Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke professionals in Rotterdam. 

Mijn belangrijkste les:

Succesvol Ondernemen is een Marathon en geen Sprint

Ik ben ook nooit echt goed geweest in sprinten. Zo kan ik me nog herinneren dat Maarten, een vriend met wie ik vroeger squashte, vaak uit wanhoop riep ‘sprint dan toch’ als ik de bal weer liet lopen.

Dat deed ik dus niet. Ik wist namelijk vrij zeker dat ik in 9 van de 10 gevallen de bal toch niet zou raken. Liever bewaarde ik mijn energie om de hele match tegen hem uit te spelen. Hij was namelijk redelijk fanatiek.

Als ik mijn sprintcapaciteiten op de squashbaan vergelijk met die in het ondernemerschap, dan zie ik ook dat ik meer een lange afstandloper ben. Als het nodig is, dan trek ik best een sprintje. Zoals bij het halen van een deadline, maar liever zet ik in op de lange afstand.

De 3 overeenkomsten die ik zie, zijn onder andere:

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians