Hoezo zichtbaar zijn

Geplaatst op zaterdag, 20 mei 2017. in categorie Blog

BLOG VANAF DE FLEXWERKPLEK GOOD PLACE 2 WORK ROTTERDAM

bloemetjes plukkenIk ben van het padje af, wel te verstaan mijn ondernemerspad. Ik sta namelijk al enige tijd bloemetjes te plukken in het veld naast het pad.

Zelf coach ik vrouwelijke ondernemers op hun acquisitie en help ze om meer zichtbaar te zijn. Hoezo pluk ik dan nu bloemetjes?

Bloemen plukken betekent dat doen waar ik mij goed bij voel. Dat is dus onder andere coachen van vrouwelijke ondernemers in hun ondernemerschap, maar ook mooie gesprekken voeren met Good Placers. Intussen stress ik niet als er weer een dag voorbij is en ik voor mijn gevoel niets substantieels aan de zichtbaarheid van Good Place 2 Work of mijzelf heb gedaan.

Het ABC voor Ondernemers

Geplaatst op dinsdag, 14 maart 2017. in categorie Blog

BLOG VANAF DE FLEXWERKPLEK GOOD PLACE 2 WORK ROTTERDAM

ABC van ondernemenHet ABC van ondernemen
Ik zit aan de eettafel thuis. Als eigenaar van de Rotterdamse flexwerkplek Good Place 2 Work een regelrechte uitzondering. Vandaag wil ik mijn werkdag opstarten vanuit huis. Even door mijn mindmaps bladeren om focus en inspiratie voor de nieuwe werkdag te krijgen.

Het resultaat van mijn uurtje thuis aan de eettafel? Het ABC van ondernemen zoals ik dat over de afgelopen 7 jaar heb ervaren. Heb jij andere woorden die voor jou het ABC kenmerken, laat ze dan hieronder achter. Samen creëren we een mooi ABC voor ondernemers.

A: Acceptatie dat niet alles altijd loopt zoals jij graag wilt

B: Bang zijn is normaal als het je maar niet tegenhoudt

C: Consequent en Consistent bouwen aan je onderneming

D: Daadkracht om het werk te doen wat nodig is

E: Eerlijkheid naar jezelf over waar je nu echt staat

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

Geplaatst op dinsdag, 28 februari 2017. in categorie Blog

BLOG VANAF DE FLEXWERKPLEK GOOD PLACE 2 WORK ROTTERDAM

GP2W 68kl3Rotterdam - In het NRC van afgelopen weekeinde las ik de column ‘Waarom we uitstellen (en wat je eraan doet) van Ben Tiggelaar.

Ik vermoed dat iedereen die deze column leest zich wel herkent in zijn verhaal. Uiteindelijk hebben we allemaal wel ergens geen zin in en stellen we dat dus graag nog even uit.

Leuker kunnen we het niet maken

Nu kunnen we het lang en breed hebben over de oorzaak, maar dat helpt volgens mij weinig. Ik geloof dan meer in de oude slogan van de Belastingdienst: ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’

Je belastingaangifte doen wordt gewoon nooit leuk. Dat de belastingaangifte doen makkelijker wordt, wil ik betwijfelen, maar dat is voer voor een nieuwe blog.

Creëer een werkomgeving die je helpt 

Als oprichter en eigenaar van Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek in Rotterdam voor vrouwelijke professionals, sprak oplossing nr 3 mij natuurlijk in het bijzonder aan:

‘Creëer een werkomgeving die je helpt. Houd kortetermijnpleziertjes en andere vormen van afleiding – letterlijk – zo ver mogelijk uit de buurt.’

Vrij vertaald: Ga vooral niet alleen thuis zitten werken.

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians