Het ABC voor Ondernemers

Geplaatst op dinsdag, 14 maart 2017. in categorie Blog

BLOG VANAF DE FLEXWERKPLEK GOOD PLACE 2 WORK ROTTERDAM

ABC van ondernemenHet ABC van ondernemen
Ik zit aan de eettafel thuis. Als eigenaar van de Rotterdamse flexwerkplek Good Place 2 Work een regelrechte uitzondering. Vandaag wil ik mijn werkdag opstarten vanuit huis. Even door mijn mindmaps bladeren om focus en inspiratie voor de nieuwe werkdag te krijgen.

Het resultaat van mijn uurtje thuis aan de eettafel? Het ABC van ondernemen zoals ik dat over de afgelopen 7 jaar heb ervaren. Heb jij andere woorden die voor jou het ABC kenmerken, laat ze dan hieronder achter. Samen creëren we een mooi ABC voor ondernemers.

A: Acceptatie dat niet alles altijd loopt zoals jij graag wilt

B: Bang zijn is normaal als het je maar niet tegenhoudt

C: Consequent en Consistent bouwen aan je onderneming

D: Daadkracht om het werk te doen wat nodig is

E: Eerlijkheid naar jezelf over waar je nu echt staat

De 3 belangrijkste eigenschappen van een goede flexwerkplek

Geplaatst op dinsdag, 28 februari 2017. in categorie Blog

BLOG VANAF DE FLEXWERKPLEK GOOD PLACE 2 WORK ROTTERDAM

GP2W 68kl3Rotterdam - In het NRC van afgelopen weekeinde las ik de column ‘Waarom we uitstellen (en wat je eraan doet) van Ben Tiggelaar.

Ik vermoed dat iedereen die deze column leest zich wel herkent in zijn verhaal. Uiteindelijk hebben we allemaal wel ergens geen zin in en stellen we dat dus graag nog even uit.

Leuker kunnen we het niet maken

Nu kunnen we het lang en breed hebben over de oorzaak, maar dat helpt volgens mij weinig. Ik geloof dan meer in de oude slogan van de Belastingdienst: ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’

Je belastingaangifte doen wordt gewoon nooit leuk. Dat de belastingaangifte doen makkelijker wordt, wil ik betwijfelen, maar dat is voer voor een nieuwe blog.

Creëer een werkomgeving die je helpt 

Als oprichter en eigenaar van Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek in Rotterdam voor vrouwelijke professionals, sprak oplossing nr 3 mij natuurlijk in het bijzonder aan:

‘Creëer een werkomgeving die je helpt. Houd kortetermijnpleziertjes en andere vormen van afleiding – letterlijk – zo ver mogelijk uit de buurt.’

Vrij vertaald: Ga vooral niet alleen thuis zitten werken.

Waarom ik stop

Geplaatst op vrijdag, 17 februari 2017. in categorie Blog

BLOG VANAF DE FLEXWERKPLEK GOOD PLACE 2 WORK ROTTERDAM

FB ads klVanochtend stond ik onder de douche en ineens wist ik het zeker. Ik zat al een tijdje op de wip. Op mijn iPhone verzamelde ik allerlei FB advertenties, waar ik niet blij van werd. Maar ik bleef braaf adverteren voor mijn activiteiten.

Het begon allemaal in de zomer van 2012. Uit zakelijke overwegingen heb ik de sprong naar Facebook gemaakt voor meer bekendheid van Good Place 2 Work, de inspirerende flexwerkplek voor vrouwelijke professionals in Rotterdam. Na wat getreuzel maakte ik een persoonlijk FB account aan.

Mijn eerste stappen waren onwennig. De zin en onzin die ik voorbij zag komen, maakte dat ik het niet helemaal goed wist, wat ik er mee aan wilde. Voorzichtig begon ik mijn eerste likes uit te delen aan posts van mijn plukje FB vrienden. Gaandeweg raakte ik steeds meer in de ban van FB, vooral als ik zelf net iets had gepost. Vreselijk hoe vaak je op je telefoon kan kijken of je een like hebt gehad……….

Copyright © 2017 Good Place 2 Work. Alle rechten voorbehouden.
Website Lucians